Uitreiking levensboek
Uitreiking levensboek (Foto: UVV Zoetermeer)

Uw Verhaal Verteld

Zoetermeer - Veel ouderen zitten vol verhalen over vroeger. Geldt dat ook voor u? U zou er wel een boek over willen schrijven, maar u weet niet hoe u dat zou moeten aanpakken? 

Een vrijwilliger van UVV Zoetermeer kan u daarbij helpen. Dat kost u - buiten de materiaalkosten - helemaal niks. Het enige dat u hoeft te doen is vertellen. Tastbare herinneringen, zoals foto's, ansichtkaarten of brieven kunnen goed helpen. De vrijwilliger schrijft uw verhaal op, brengt zonodig structuur aan, zoekt er plaatjes bij en zorgt dat wordt gedrukt.

Hoe uw boek er precies uit komt te zien, bepaalt u helemaal zelf. Een boek met 400 pagina's en een harde kaft kost uiteraard iets meer dan een ringbandje met 50 pagina;s. En ook het aantal te drukken exemplaren speelt uiteraard een rol. 

De ervaring leert ons dat het maken van zo'n levensboek veel vreugde en voldoening geeft voor zowel de oudere, als de vrijwilliger. Doorgaans duurt het plm. 10-12 weken om een boek samen te stellen. Elke week vindt er een gesprek plaats tussen de oudere en de vrijwilliger, die zo een steeds beter beeld krijgt van wat er in het boek moet komen te staan.

En als het boek er eenmaal is, dan kan dat nog jaren dienen om uit voor te lezen voor de kleinkinderen of een hulpmiddel te zijn voor de verpleging om hun patiënt beter te leren kennen.

Er zijn op op dit moment nog een aantal vrijwilligers beschikbaar om aan de slag te gaan met uw levensboek. Wilt u meer weten? Bel 079-4020806. Ankie van der Valk staat u graag te woord. U kunt ook mailen naar levensboeken@uvv-zoetermeer.nl  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden