Foto:

Beachvolleybal internationals geven clinic

Door de redactie

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen geven dinsdag 11 augustus vanaf 16.30 een clinic aan de jeugdleden van volleybalvereniging Zovoc voor het project TeamNL Beach Tour.

Zoetermeer - Wat is de TeamNL Beach Tour? “Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach (en Technisch manager bij Zovoc) Victor Anfiloff”, legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. “We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen”.

Plannen

Voorzitter Marcel Verbeek en technisch manager Victor Anfiloff van Zovoc hebben grootse plannen om het beoefenen van beachsport en in het bijzonder beachvolleybal structureel mogelijk te gaan maken in Zoetermeer. Volgens de heren kan dat wel een boost gebruiken.

Victor Anfiloff vertelt hierover: “Wij willen graag een faciliteit realiseren waar we het beoefenen van beachsport structureel kunnen aanbieden. Sporten op het zand is één van de snelst groeiende varianten van alle sporten. Niet alleen beachvolleybal maar ook voetbal, handbal, korfbal, tennis en badminton wordt steeds vaker beoefend in het zand. Er is veel vraag. In Zoetermeer maken we nu van april tot en met augustus/september gebruik van het Noord-Aa. Dat is een prima locatie maar we lopen er wel regelmatig tegenaan dat we de andere gebruikers in de weg zitten", vertelt hij. Een aparte locatie zou dan ook ideaal zijn. "We vinden eigenlijk dat een grote stad als Zoetermeer een eigen speciale beachsport/volleybal locatie verdient waar ook op topniveau wedstrijden gespeeld kunnen worden. Wie weet slagen we er dan als Zoetermeer in om de volgende wereldtoppers in het beachvolleybal af te leveren. In ieder geval krijgen we er een extra aantrekkelijke mogelijkheid bij om Zoetermeerders nog meer en langer te laten sporten”.

Tour

Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden