PVV wil snel evaluatie uitstallingenverbod

Zoetermeer - De PVV wil dat er zo snel mogelijk een evaluatie komt op het uitstallingenverbod. Op 13 juli jl. is de PVV motie ''Z.s.m. evalueren verbod uitstallingen Stadshart’’ aangenomen door de raad. De motie verzoekt het college zo snel mogelijk over te gaan tot een evaluatie van het verbod op het plaatsen van uitstallingen in het Stadshart, in samenspraak met ondernemers.

Uit contactmomenten die het college vervolgens met ondernemers heeft gehad, blijkt dat het college op 27 juli heeft aangegeven dat het dit nu mogelijk niet kan, en dat er naar verwachting pas in september een evaluatie van het verbod wordt opgestart. Dit ongeacht het feit dat ondernemers en de raad hebben aangegeven zo spoedig mogelijk een evaluatie te willen.

Wat de PVV betreft moet een evaluatie van het uitstallingenverbod nu al mogelijk zijn. De PVV maant het college dan ook tot actie. Zo kan de gemeente belanghebbenden digitaal benaderen met bijvoorbeeld een vragenlijst of een andere geschikte methode.

Fractievoorzitter Jeremy Mooiman: ''De zomer is voor ondernemers een zeer belangrijke periode. Het is zeker in deze moeilijke tijd van groot belang dat we onze ondernemers helpen om zo spoedig mogelijk te kunnen komen tot een reguliere omzet. Het uitstallingenverbod helpt daar niet bij. Wat ons betreft kan het college nu al aan de slag met de evaluatie én maatwerkoplossingen.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden