Kyvan Rietkerk in actie. Foto: Marleen Fouchier Fototgrafie
Kyvan Rietkerk in actie. Foto: Marleen Fouchier Fototgrafie (Foto: )

Kyvan Rietkerk 2 keer Nederlands kampioen Tennis

Zoetermeer - Afgelopen week vonden de Nationale Jeugd Kampioenschappen Tennis in Hilversum plaats. De beste 32 jeugdtennissers van Nederland streden hier om de nationale titel enkel- dubbelspel van de Nationale Kampioenschappen.

Zoetermeers tennistalent Kyvan Rietkerk, leerling van Picasso college, liet zich wederom niet stoppen. De net 15 jarige tennisser, spelend bij Pure Tennis / Focus Tennis Academy speelde goed en pakte zowel in het enkelspel als in het dubbelspel de Nationale Titel bij jongens t/m 16.

In een hoogstaande, spannende finale versloeg hij na een verloren 1e set alsnog zijn trainingsmaatje Daniel Verbeek met 4-6 7-5 6-2.
Met zijn partner Abel Forger won hij daarna ook nog de dubbelspeltitel door in de finale met 13-11 de supertiebreak te winnen!

Een extra bijzondere prestatie gezien Kyvan 1e-jaars in deze leeftijdscategorie is. Voor Kyvan was overigens het spelen voor een Nederlands titelniet nieuw. Drie jaar geleden werd hij in de categorie t/m 12 jaar al Nederlands Kampioen in enkel-dubbelspel. Vorig jaar, in de categorie t/m 14 jaar verloor hij de finale in enkelspel, maar pakte hij wel de titel in het dubbelspel. En nu heeft hij dus ook beide titels in de categorie t/m 16 jaar op zijn naam staan.

Geweldige prestaties van deze jonge topsporter en zijn trainersteam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden