Hans Ouwerkerk (R) en Robbert Roos tijdens hun tocht op de E-Chopper rond Zoetermeer.
Hans Ouwerkerk (R) en Robbert Roos tijdens hun tocht op de E-Chopper rond Zoetermeer. (Foto: Robbert Roos)

Op de E-Chopper door Zoetermeer

'Dwalen door het Westerpark'

Robbert Roos & Hans Ouwerkerk

Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft deze zomer iets nieuws: het verhuurt E-Choppers. Een kruising tussen een stoere motor en een snorfiets. Het Streekblad-gelegenheidsduo Robbert Roos en Hans Ouwerkerk trokken er een ochtendje op de E-Chopper op uit. Het is een aanrader. Immers, het is dé manier om Zoetermeer op comfortabele manier te (her)ontdekken. Zeker wanneer het zonnetje schijnt.

Zoetermeer - We zijn nog geen honderd meter op weg en het wordt al snel duidelijk: de brede banden die ons vervoermiddel die stoere eigenheid geeft, maken scherpe bochten praktisch onmogelijk. Jeffrey de Bake van Floravontuur had er in zijn instructie nog wel voor gewaarschuwd. Maar u kent dat wel, zo'n uitleg gaat het ene oor in en het andere uit. Je wilt namelijk maar één ding en dat is gas geven en alles en iedereen je achterlicht laten zien. Ook dat wegspuiten is relatief. Voor ieders veiligheid (zowel de bestuurder als alle andere weggebruikers) rijden onze E-Choppers namelijk niet harder dan dertig kilometer per uur. Hoewel, als je een heuvel afgaat tikt ie toch de 45 kilometer aan, maar daarover later meer.

Wanneer we eenmaal hebben ontdekt hoe je het beste de bochten kunt aansnijden hebben wie de Derde Stationsstraat al het Hoekstrapark bereikt. Floravontuur levert met de E-Chopper een route mee. Deze knooppuntenroute is circa dertig kilometer lang. Ruim voldoende voor onze elektrische 'paarden' die volgens Jeffrey een actieradius hebben van zo'n vijftig kilometer. "Mits jullie niet de hele weg vol gas gaan natuurlijk", had hij ons bij vertrek te verstaan gegeven. Daar houden wij ons braaf aan. Met een gangetje van 22 kilometer per uur laten we het Hoekstrapark achter ons en koersen richting de Groenzoom. We hebben immers geen haast. De zon staat hoog aan de hemel en we voelen ons de Kings of te road. Totdat een groot hek ons ruw een verdere doorgang verspert. We moeten ons gevoel volgen en zoeken zelf onze weg. Maar ligt juist niet buiten die gebaande paden het ultieme gevoel van vrijheid?

Als we weer op route zijn voert de tocht ons via de Balij richting het Westerpark. Daar gaat het mis omdat we een knooppunt over het hoofd hebben gezien. Vervolgens is het dwalen geblazen in het park dat 450 voetbalvelden groot is. Als we uiteindelijk de juiste weg terug hebben gevonden krijgen we trek in koffie. En laat de route nu net langs het terras van Hoeve Kromwijk lopen. Met koffie en appelgebak en ondertussen stoere verhalen vertellend, rusten we uit voor het tweede deel van de tocht.

En dat tweede deel door het Buytenpark, stukje Stompwijk via de Noord Aa, centrum en Dorpsstraat naar de Eerste Stationsstraat gaat eigenlijk veel te snel voorbij; we hadden best nog zo'n rondje willen doen.

E-Chopper 

Misschien heb je ze al wel een keer zien rijden: de nieuwe E-Choppers in Zoetermeer! Bij Floravontuur Promotie Zoetermeer kan je deze duurzame en geruisloze scooters nu huren. Maak een mooie route door het Groene Hart en laat je verrassen door alles wat er onderweg te beleven is, zowel actief als culinair. 3 uur toeren kost € 37,50 p.p., 5 uur toeren kunt u al voor € 59,00 p.p. Arrangementsprijs is inclusief: huur en gebruik van de E-Chopper, een afwisselende en avontuurlijke route door de groene omgeving van Zoetermeer.

E-Chopper boeken

Boeken of meer informatie over de tocht? Neem contact met ons op via 079-316 16 16 of mail naar info@promotiezoetermeer.nl. De E-Choppers zijn van maandag t/m vrijdag tot 17.00 uur beschikbaar. In het weekend beschikbaar op aanvraag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden