Nieuwe brandweerkazerne in Zoetermeer


Foto:

Nieuwe brandweerkazerne in Zoetermeer

ZOETERMEER – De brandweerkazerne aan de Brusselstraat in het Stadshart verhuist in 2023 naar het Abdissenbos. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden, en burgemeester Jan Pieter Lokker tekenden vandaag een convenant voor de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne. 

Na bijna 40 jaar intensief gebruik is de huidige brandweerkazerne Stadshart wat betreft leeftijd en conditie op. De gemeenteraad van Zoetermeer stemde in mei in met de realisatie van een nieuwe brandweerkazerne aan het Abdissenbos.

Burgemeester Jan Pieter Lokker: “Vandaag zetten we een belangrijke stap voor de realisatie van een nieuwe brandweerkazerne in Zoetermeer. Vanaf de toekomstige locatie heeft de brandweer een goede uitvalsbasis voor het snel bieden van hulp aan inwoners van Zoetermeer of daarbuiten.”

Realisatie
De gemeente Zoetermeer draagt in opdracht van Brandweer Haaglanden zorg voor de ontwikkeling van de nieuwe brandweerkazerne. Na realisatie koopt de brandweer de kazerne ‘gebruiksklaar’ inclusief de grond van de gemeente. Via een samenspraaktraject worden omwonenden van het Abdissenbos geïnformeerd en betrokken bij de komst van de nieuwe brandweerkazerne in hun buurt.

Herontwikkeling binnenstad
De nieuwe brandweerkazerne aan het Abdissenbos zal naar verwachting begin 2023 worden opgeleverd. Daarmee komt de locatie Brusselstraat vrij voor herontwikkeling in de binnenstad. Want ook het huidige politiebureau op deze locatie krijgt een nieuwe locatie, aan de Denemarkenlaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden