De drie DSO 8 spelers die initiatief namen: v.l.n.r.: Gijs Verdonck, Rutger Zwinkels en Lars Zwinkels.
De drie DSO 8 spelers die initiatief namen: v.l.n.r.: Gijs Verdonck, Rutger Zwinkels en Lars Zwinkels. (Foto: )

Uniek initiatief van DSO 8

Nico Mos

DSO 8 gaat zaterdag 1 augustus het veld op om te spelen tegen het team Creators FC. Doel van de wedstrijd is geld ophalen voor het Prinses Máximacentrum. Lars en Rutger Zwinkels en Gijs Verdonck hebben het geheel op touw gezet en vertellen graag over deze bijzondere benefietwedstrijd.

Zoetermeer - “De wedstrijd, tegen Creadors FC, bestaat uit bekende YouTube-ers, bekende Nederlanders en oud prof -voetballer Glenn Helder”, steekt Lars van wal. Rutger vervolgt: “De opbrengst van deze wedstrijd is voor het Prinses Máximacentrum voor kinderoncologie. We zijn hier eigenlijk op gekomen doordat wij het plan hadden om een oefenwedstrijd te spelen tegen Creators FC. Daar werd direct positief op gereageerd. Zij spelen alleen maar wedstrijden die in het teken van het goede doel staan. Wij hebben toen aangegeven om voor het Prinses Máximacentrum te gaan spelen. Wij vinden het heel erg belangrijk om voor kinderen met kanker te voetballen. Zij hebben immers nog een hele toekomst voor zich. Zo is het idee eigenlijk geboren. Al met al is het zeker iets waar we heel erg naar uit kijken. Daarnaast willen we onze club DSO in een goed daglicht zetten, want er komt veel promotie en publiciteit bij kijken”.

“Vanwege de richtlijnen van DSO mogen er zo’n 500 toeschouwers komen kijken. Kinderen onder 18 jaar kunnen gemakkelijk op de tribune. Want daarvoor is geen 1.5 meter noodzakelijk. Langs het veld zullen er uiteraard wel borden staan om afstand te houden. De volledige opbrengst gaat naar het Prinses Máximacentrum. En wij hopen op een bedrag rond € 2.500 – € 3.000”. Gijs: “Uit ons team hebben zo’n zes jongens altijd bij elkaar in de selectie bij DSO gespeeld, maar nu staat ook gezelligheid bij ons bovenaan. Daarnaast kun je stellen dat DSO 8 een echt vriendenteam is. Dit initiatief is ook door iedereen direct omhelsd”. Rutger: “Na een halfuur, toen dit plan bekend werd, hadden we al 180 tickets verkocht. En momenteel is het zo’n 40 tickets per dag (Ticket link:https://www.ticketkantoor.nl/shop/svdso8/) dus dat aantal van 500 verkochte tickets gaat goed komen”.

Programma

“De cheerleaders van ADO Den Haag komen ook gratis hun opwachting maken en oud top arbiter Roelof Luinge fluit deze wedstrijd. René van Kooten zingt in de rust van de wedstrijd, ook voor het goede doel. Voor DSO begrippen zal dit evenement iets unieks zijn. Wij bedanken dan ook de sponsoren: Mees Ruimte & Milieu, De Makelaars, JDH Notarissen ”. Donatie Link:https://www.doneeractie.nl/svdso-8-voetbalt-voor-het-princes-maxima-centrum/-44861

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden