Foto: Dick Valentijn
Foto: Dick Valentijn (Foto: DICK VALENTIJN)

Nieuwe Architectuur Ommetjes in Zoetermeer

Zoetermeer - Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft in samenwerking met Simone Langeveld van het Architectuurpunt Zoetermeer twee nieuwe wandelkaarten met vier Architectuur Ommetjes uitgebracht. In oktober 2019 waren er al zes routes, verdeeld over drie wandelkaarten, uitgebracht. Hiermee staat de teller van de Architectuur Ommetjes nu op tien verschillende routes waarmee je de architectuur van de wijken in Zoetermeer kan verkennen.

Eerdere Architectuur Ommetjes

In 2019 verschenen al drie wandelkaarten, met daarop zes ommetjes. Deze zijn elk ongeveer 6 kilometer en zijn dus erg toegankelijk om te lopen. Je loopt hiermee door de verschillende wijken van Zoetermeer en komt langs de mooiste en meest bijzonderste architectuur. De eerste Architectuur Ommetjes zijn: Dorpsstraat, Dorp, Palenstein, Driemanspolder, Meerzicht Hoog en Meerzicht Laag.

Nieuwe Architectuur Ommetjes

Simone Langeveld heeft ook dit jaar weer mooie ommetjes gemaakt. Verken de architectuur in de wijken Buytenwegh, De Leyens, Noordhove en Seghwaert. Al deze ommetjes zijn ook voor de helft te lopen, maar wil je echt alle mooie gebouwen uit de wijken zien, loop de ommetjes dan helemaal.

Gratis op te halen

De nieuwe Architectuur Ommetjes zijn vanaf maandag 3 augustus te vinden in het Forum, in de hotels NH Hotel, Golden Tulip Hotel en de Sniep, bij Wandelspeciaalzaak van Herwijnen en het kantoor van Floravontuur Promotie Zoetermeer. Kan je niet wachten tot je een ommetje in je hand hebt en wil je er nu al een lopen? Dan kan je een Architectuur Ommetje online bekijken! Via je smartphone kan je de ommetjes lopen en de wijken van Zoetermeer verkennen! Kijk hiervoor op de website https://www.zoetermeerbruist.nl/activiteiten/architectuur-ommetjes/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden