Een vrolijke en leerzame reis door Suriname - Rita Stüger uit Zoetermeer leert jonge le

Zoetermeer - In het kinderboek 'A is van Anansi' neemt de Zoetermeerse Rita Stüger haar jonge lezers mee in een vrolijk en prachtig geïllustreerd verhaal, waarbij de lezers op alfabetische volgorde steeds een nieuw Surinaams woord geleerd krijgen. Dit door middel van taal en beeld, die elkaar feilloos aanvullen en samen een mooi geheel vormen. Dit feestelijke kinderboek wordt sinds 24 juli uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

In 'A is van Anansi' worden alledaagse Surinaamse woorden beschreven en prachtig uitgebeeld. Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom dit boekje er moest komen.

In veel grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, op de radio en tv wordt de Nederlandse taal door haast iedereen opgeleukt met Surinaamse woorden.

Over de auteur

"Toen ik in de jaren negentig juf was, miste ik boeken als deze die de kinderen verhalen vertelden over Suriname. Daar moest ik wat mee: ik kwam uit bij 'A is van Anansi' ; een alfabetboek. Met 'A is van Anansi' hoop ik de lezers nieuwsgieriger te maken naar gevarieerder onderwijs, wederzijdse integratie en kennis van onze geschiedenis", vertelt Rita Stüger.

De nieuwe spelling van het Sranantongo kent de letters C, J, Q, V, X, Z niet. De schrijfster heeft gekozen voor het volledige alfabet in de vorm van 'Fonetische fantasie'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden