portret
portret (Foto: portret)

Zomer

FF Zoeterdoor met Hélène

Zomer 2020. Wat ziet die er anders uit dan we ongetwijfeld van tevoren hadden bedacht. Allereerst natuurlijk het C-woord wat ik al bijna niet meer kan horen. Een dikke streep door alle evenementen en activiteiten in de stad. En dat is juist iets waar Zoetermeer bekend om staat. Geen festivalweek, geen bluesfestival of Historisch Zoetermeer. En ook door de kleinere evenementen is een streep gezet. Het werd stil in de stad. Ik moet zeggen dat valt mij zwaar. Zowel privé als voor het werk ga ik zeer regelmatig naar voorstellingen. Daar is nu al maandenlang geen sprake van. Maar goed, gezondheid is het belangrijkste natuurlijk, maar jammer is het wel.

Gelukkig is er licht aan de horizon. Culturele partijen hebben zich verenigd in de Cultuurzomer079 met culturele activiteiten en optredens. En dat ziet er veelbelovend uit. Van optredens in het Stadstheater (uiteraard in klein gezelschap) tot quarantainekunst op diverse plekken in de stad en wandelingen door de stad. Het is anders dan we gewend zijn maar het is fijn om te merken dat Zoetermeer niet in een coronaslaap is gesukkeld maar doet wat er mogelijk is.

En we kunnen weer buiten zwemmen. Was vorig jaar het buitenbad van Sweet Lake Wellness niet geopend voor publiek. Dit jaar kan je er wel terecht maar je moet dan wel 10 euro neertellen voor het plonsen. Ik heb me laten vertellen dat dat best duur is. Het lijkt wel dat sinds de verkoop van het Keerpunt het buitenbad in de zomer een terugkerend item is. Ieder jaar is er gedoe over het zwembad. Dan weer gesloten, dan weer vandalisme, dan weer te duur. Het is altijd wat. Dan maar verkoeling zoeken in het Noord Aa zou je zeggen. Gratis en 24/7 open. Maar sinds ik journalist ben, is er nog een onderwerp wat steevast ieder jaar terug komt en dat is blauwalg. De algen zijn voor zover we weten nu nog niet in onze plas gesignaleerd maar dat is slechts een kwestie van tijd. Pff het wordt weer een lange zomer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden