Zwemmen tussen de bouwhekken. Foto: Gerard van Warmerdam
Zwemmen tussen de bouwhekken. Foto: Gerard van Warmerdam (Foto: Gerard van Warmerdam)

Onrust over buitenbad

De redactie

Zó stelt vragen over het buiten zwembad

Informatie

Lifeguards zijn aanwezig tijdens openingstijden. Er zijn blikjes drinken verkrijgbaar. De ingang bevindt zich op het parkeerterrein tussen Magnum en Dutch Water Dreams.

Er is een hoop te doen over het buitenbad van het voormalige zwembad het Keerpunt. Het zwembad werd jaren geleden verkocht aan Sweet Lake Wellness die in het voormalige zwembad een wellness gaat realiseren. Het buitenbad zou in de zomermaanden beschikbaar blijven voor het Zoetermeerse publiek. Maar dat gaat de afgelopen jaren niet zonder slag of stoot.

Zoetermeer - Zó Zoetermeer heeft schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over de prijzen van een toegangskaartje. "We hebben signalen ontvangen over de toegangsprijs van het buitenzwembad. Er blijkt 10 euro te worden gerekend voor iedereen — ongeacht leeftijd. Uit een rondgang langs buitenbaden in de randstad blijkt dat de gebruikelijke prijzen tussen de 4,50 en 6,- euro liggen. Uit een memo van het college ten tijde van de verkoop van het zwembad (18-2-2014) blijkt dat er afspraken zijn gemaakt over de toegangsprijs. Er staat: ’door SLW is (niet-bindend) toegezegd dat er voorlopig geen dan wel een geringe verhoging zal plaatsvinden.", zegt raadslid Roel van der Vlies.

"Bij de verkoop van het Keerpunt is in de erfpachtovereenkomst de verplichting opgenomen om jaarlijks het buitenbad gedurende 8 weken open te stellen voor publiek. Welke voorwaarden zijn daaraan verbonden? Welke afspraken zijn er precies gemaakt? Hoe verhoudt de huidige prijs van 10 euro zich tot de afspraken, mede in het licht van de geringe faciliteiten die op dit moment beschikbaar zijn?"

Zwembad

De redactie heeft navraag gedaan bij de beheerder van het Keerpunt. Het zwembad is vanaf 18 juli 8 weken lang dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Blij slecht weer sluit het bad. Entree is € 10,- voor hele dag. Dit zwemmen kan overigens alleen in het grote bad omdat twee baden door vandalisme onklaar zijn gemaakt.

Uiteraard heeft ook het zwembad te maken met de RIVM maatregelen vanwege het Coronavirus. "Er zijn maximaal 100 personen op het terrein toegestaan. Er zijn Dixies geplaatst als tijdelijke toiletten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden