Judith Bosch en Eileen Zaath van Piëzo: “Met dit programma hopen we dat er genoeg te doen is voor ouderen” Foto: RM
Judith Bosch en Eileen Zaath van Piëzo: “Met dit programma hopen we dat er genoeg te doen is voor ouderen” Foto: RM (Foto: )

Zomerprogramma voor ouderen

Alle zestigplussers zijn welkom

Renate Mamber

Ouderen in Zoetermeer hoeven deze zomer niet alleen te zitten. Piëzo organiseert een gevarieerd zomerprogramma met allerlei activiteiten op verschillende locaties. Afgelopen week was de aftrap met drie zomerfeesten. Een deelnemer: “Het is gezellig om bij elkaar te komen. Heel leuk voor het onderlinge contact.”

Zoetermeer - Stichting Piëzo houdt dit jaar voor het eerst een zomerprogramma voor ouderen met het doel de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. “De zomer is gewoonlijk een stille tijd voor veel ouderen, omdat familie en mantelzorgers dan vaak op vakantie zijn”, vertelt Judith Bosch van Piëzo. “Met dit programma willen we ervoor zorgen dat er genoeg te doen is voor ouderen en dat ze gezellig met elkaar in contact kunnen komen.”

Volgens Judith is door de coronacrisis het samen dingen kunnen doen alleen maar belangrijker geworden. “Onze activiteiten lagen door de crisis lang stil. Veel ouderen zaten daardoor alleen thuis en velen hebben dat als zwaar ervaren. Gelukkig konden we de afgelopen weken voorzichtig opstarten met kleinschalige bijeenkomsten. Nu, met het zomerprogramma pakken we groots uit. We zijn gestart met drie feesten in Oosterheem, Meerzicht en Palenstein. De belangstelling is groot. Voor elk feest waren er meer dan veertig aanmeldingen. Daar zitten onze vaste deelnemers bij, maar ook nieuwe.”

De zomerfeesten zijn nog maar het begin. Medewerkers en vrijwilligers van Piëzo hebben een programma opgesteld waarbij er elke dag iets te doen is in Meerzicht, Oosterheem en Palenstein. Judith: “Denk aan activiteiten als ‘De wereld rond met Google Earth’, of luisteren en praten over muziek van vroeger, of picknickhapjes maken onder begeleiding van een diëtist. Alle zestigplussers die behoefte hebben aan contact en die het leuk vinden, zijn welkom.”

De bezoekers van het zomerfeest in Meerzicht afgelopen donderdag zien al uit naar het programma. Een deelnemer. “Het is gezellig om bij elkaar te komen. Heel leuk voor het onderlinge contact. Je kunt samen schilderen of collages maken. Maar er is bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om eens te praten met een diëtist of psycholoog. Allemaal heel nuttige dingen. Dus ik ga zeker meedoen met de komende activiteiten.” Haar tafelgenoot sluit zich daarbij aan. “Ik vind vooral de praatprogramma’s erg leuk. En het samen lunchen. Vanwege corona ging dat lange tijd niet door en dat heb ik zo gemist.”

Het zomerprogramma is tot stand gekomen met steun van het Oranje Fonds en in samenwerking met Museum De Voorde en Buurttuin Zoete Aarde. Kijk op stichtingpiezo.nl voor een overzicht van alle activiteiten per wijk. Tijdens de bijeenkomsten worden de coronarichtlijnen in acht genomen. Vooraf aanmelden is daarom verplicht. Dat kan via Judith Bosch 06, 40719631 of Piëzo Palenstein 079-8887770.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden