Welpen op Ruimtekamp
Welpen op Ruimtekamp (Foto: Scouting JMC)

Welpen Scouting JMC naar de Ruimte

Dankzij de enorme inzet van vele vrijwilligers kunnen de welpen van Scoutinggroep John McCormick (JMC) uit Zoetermeer toch op zomerkamp. Het coronavirus zorgt er wel voor dat het kamp er dit jaar anders uit ziet. Verschillende zomerkamporganisaties zijn samen opgetrokken om tot een protocol te komen waarmee het veilig is om op kamp te gaan én om het protocol voor te leggen aan de overheid en de experts. Het belang van kinderen en jongeren staat in het protocol voorop. De afgelopen maanden waren door de coronacrisis voor elk kind en iedere jongere intens. In de zomervakantie is het daarom belangrijker dan ooit om – even los van het gezin - met leeftijdsgenoten actief te zijn en avonturen te beleven.

Van 19 t/m 25 juli 2020 vormen de welpen van de Sioniehorde (meisjes van 7 tot 11 jaar) samen met de welpen van de Dewanihorde (jongens van 7 tot 11 jaar) van Scouting JMC een kampbubbel. Met de nodige aanpassingen verblijven ze dit jaar in het clubgebouw van een andere scoutinggroep in Dordrecht. Zaterdag 18 juli vertrok de leiding al naar het terrein om het coronaproof te maken. Zondag 19 juli werden de 29 welpen in een Kiss en Ride schema bij het kampterrein gebracht. Na de lunch werd het thema van de week bekend gemaakt, de welpen hebben een Ruimtekamp. Zo kregen de zalen van het clubgebouw en de tenten buiten namen als Neptunus, Uranus, Mars, Jupiter, Mercurius en Pluto. Via een filmpje kregen de welpen een bericht van vader Alien of ze zijn zoon Smash willen helpen ontsnappen aan het ruimtemonster. 's Middags werd een eigen astronaut geknutseld waarbij led lichtjes als sterren aan elkaar werden gesoldeerd. 's Avonds was er een dropping voor de oudsten.

Elke ochtend begint met ochtendgymnastiek, het ontbijt en vervolgens verschillende uitdagende activiteiten als een sportochtend, een raket bouwen, levend stratego, klimmen en waterspelletjes. Ook lopen ze een hike waarbij ze de coördinaten doorkrijgen van een astronaut. Middels een postenspel leren ze te overleven met het maken van een kampvuur, koken, kompas lezen, communiceren via walkietalkie, EHBO en een afdak maken waar onder geslapen kan worden. Wanneer het helder is worden er sterren bekeken.

Na het zomerkamp hebben de welpen een aantal weken vakantie. Op 5 september vindt vervolgens het jaarlijkse overvliegfeest plaats waarbij de oudste leden over gaan naar de volgende speltak (leeftijdsgroep). Door het overvliegen komen er bij een aantal speltakken weer plekken vrij voor nieuwe leden en leiding.

Ga voor informatie over Scouting JMC naar de website: www.johnmccormick.nl. Ook hebben de speltakken een eigen facebookpagina waar de nodige belevenissen te volgen zijn tijdens de verschillende zomerkampen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden