Sven Ruggenberg, Caroline Winter en Hilko Folkeringa maken er een leuke culturele zomer van in Zoetermeer. Foto: Robbert Roos
Sven Ruggenberg, Caroline Winter en Hilko Folkeringa maken er een leuke culturele zomer van in Zoetermeer. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos )

'Een zomer om nooit te vergeten'

'Veerkrachtig als sector en stad'

Robbert Roos

De zomer is bij uitstek de tijd om leuke plannen te maken. Dit jaar vieren veel mensen, ook in Zoetermeer, hun vakantie thuis. Komt dat even goed uit; de cultuursector van Zoetermeer staat namelijk te springen om u een leuk en gevarieerd programma voor te schotelen. Hou de website www.cultuurzomer079.nl goed in de gaten; de zomer is nog nooit zo spontaan geweest.

Zoetermeer - Als het aan Sven Ruggenberg (Cultuurfonds Zoetermeer), Caroline Winter (Floravontuur Promotie Zoetermeer) en Hilko Folkeringa (Stadstheater Zoetermeer) ligt wordt dit een memorabele zomer. Kunst, muziek, exposities en toneelvoorstellingen; het Zoetermeerse publiek kan deze zomer zijn hart ophalen. "De boodschap dat veel dingen dit jaar niet doorgaan, of anders zullen zijn is helder', steekt Hilko Folkeringa van wal. "Wij willen als sector juist kijken wat er allemaal wel mogelijk is." En dat is heel wat. Door buiten kaders te denken is het niet alleen mogelijk om afgelaste projecten alsnog een kans te geven, maar ontstaan er ook veel nieuwe evenementen en activiteiten in de stad. "Ik zeg weleens; corona breekt wetten waardoor nieuwe initiatieven een kans krijgen." Hilko maakt samen met Sven en Caroline deel uit van de Taskforce Cultuur waarin zo'n 20 verschillende stakeholders uit de cultuursector zitting hebben. "Als sector weten we elkaar steeds beter te vinden. De samenspraak en cultuurvisie droegen daar al aan bij, maar nu heeft het een enorme vlucht genomen. We hebben elke week een cultuurbreed overleg waarin ook de gemeente is aangehaakt. Zo stimuleren we elkaar om te kijken naar wat er wel mogelijk is." Cultuurzomer079, een initiatief vanuit het Cultuurfonds en Floravontuur Promotie Zoetermeer, is een platform waarin alle culturele initiatieven gebundeld worden. "Het is te gek om te zien dat de hele sector hier achter is gaan staan". vertelt Sven. "Door deze bundeling van krachten is het programma zoveel waardevoller geworden. Het is voor de Zoetermeerder fijn om alles wat er georganiseerd wordt op een centrale plaats bij elkaar te hebben" vult Caroline aan. "We mogen trots zijn op wat er nu gebeurt en hoe iedereen zijn best doet om er samen een tof programma van te maken." Hilko knikt instemmend. "Het geeft aan hoe veerkrachtig we zijn als sector en als stad. Door de handen ineen te slaan kunnen we het publiek van Zoetermeer trakteren op een gevarieerd cultuurprogramma." Tegelijkertijd ook een oproep. "We gaan de zomer leuk maken. Nu projecten op lange termijn onduidelijk zijn is dat wat we kunnen doen." Na een oproep in de krant zijn er bij de CultuurZomer inmiddels al zo'n 50 initiatieven aangemeld. "Je ziet combinaties ontstaan die er voorheen nog niet waren". Alle activiteiten in de maanden juli, augustus, september, en alle doorlopende activiteiten zijn te vinden op www.cultuurzomer079.nl Hou de website goed in de gaten. Iedere week worden nieuwe activiteiten toegevoegd. De zomer is nog nooit zo spontaan geweest!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden