Foto:

Nieuwe wijkkaart Oosterheem wijst de weg

ZOETERMEER - Welke organisaties bevinden zich in Oosterheem en wat voor activiteiten bieden zij aan? Deze veel gestelde vraag van wijkbewoners aan diverse wijkpartners leidde tot het volgende initiatief: De fysieke wijkkaart van Oosterheem. Wijkwethouder Ingeborg ter Laak deelt vandaag de eerste exemplaren van deze gloednieuwe wijkkaart uit aan de nieuwe huurders van woningcorporatie De Goede Woning in Oosterheem.

‘Oosterheem heeft veel voorzieningen en plekken waar bewoners kunnen ontspannen en recreëren en elkaar kunnen ontmoeten. Maar ook waar mensen terecht kunnen met een hulpvraag’, zegt wijkwethouder Ingeborg ter Laak, ‘In mijn gesprekken met bewoners valt op dat veel bewoners hier niet bekend mee zijn en dat is zonde. Met deze kaart hoop ik dat bewoners nog beter hun weg vinden naar deze plekken en de verschillende organisaties.

Van kinderboerderij tot inlooppunt

Op de nieuwe wijkkaart zijn belangrijke plekken in Oosterheem uitgelicht, zoals inlooppunten waar inwoners met vragen terecht kunnen maar bijvoorbeeld ook het winkelcentrum, speeltuinen, de kinderboerderij en kunstwerken. De wijkkaart bevat daarnaast interessante weetjes over de buurt.

Gratis verkrijgbaar

De kaart is een samenwerking tussen diverse wijkpartners en de gemeente Zoetermeer. De wijkkaart is gratis verkrijgbaar bij de inlooppunten in Oosterheem: Enjoy Life, Perron 1, Perron Centrum of Stichting Piëzo.

Wijkgericht werken

De kaart van Oosterheem is ontwikkeld in het licht van wijkgericht werken. Wijkgericht werken is een werkwijze die momenteel wordt toegepast in de pilotwijken Oosterheem en Seghwaert en is een samenwerking met buurtbewoners en partners in de wijk om initiatieven te laten aansluiten op behoeften en de leefomgeving van de inwoner. Bewoners weten wat er speelt in de wijk en wat er mogelijk nodig is om de leefbaarheid, veiligheid en sociale binding in de leefomgeving te verbeteren. De gemeente nodigt hen daarom uit om ideeën en wensen te delen. Kijk voor meer informatie over Oosterheem op www.zoetermeer.nl/Oosterheem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden