Deze vrijdag gaat de gids op expeditie in Driemanspolder en vrijdagochtend 24-7 in Palenstein. Welkom om mee te wandelen.
Deze vrijdag gaat de gids op expeditie in Driemanspolder en vrijdagochtend 24-7 in Palenstein. Welkom om mee te wandelen. (Foto: DICK VALENTIJN)

Gegidste Architectuur Ommetjes

Architectuur in Zoetermeer

Wandelt u mee in juli en augustus? Er wordt stilgestaan bij bijzondere gebouwen, maar er wordt ook gekeken naar de inrichting en aanleg van de diverse bijzondere en mooie woonwijken in Zoetermeer.

Zoetermeer - Hierbij houden we natuurlijk rekening met de 1,5 meter afstand. Er is plek voor maximaal 10 wandelaars. Aanmelden is noodzakelijk: via www.architectuurpuntzoetermeer.nl .

U krijgt dan een berichtje of de reservering is gelukt en waar er precies wordt verzameld. Verzamelen is bij een halte van de RandstadRail of nabij de route.

Simone Langeveld (kunsthistoricus en maker van de serie Architectuur Ommetjes, wandelkaarten met als thema architectuur in Zoetermeer) gaat op vrijdag 17 juli 2020 graag met u op ontdekking door de wijk Driemanspolder, samen met Palenstein de vroegste ‘groeikernwijk’ in Zoetermeer. U ontvangt een Ommetje op papier.

Op vrijdag 24 juli 2020 neemt Judith Schotanus (architect en coördinator ArchitectuurPunt Zoetermeer) u mee langs de stadsvernieuwingen in transformatie wijk Palenstein. Palenstein was de eerste wijk uit de 'groeikern' tijd en moet nu helemaal van ‘gas los’ worden. Daarom zijn er veel duurzame projecten, zowel nieuwbouw als renovatie. U ontvangt een Ommetje op papier, een deel van de route wordt gewandeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden