Foto:

Stimulans om lokaal te winkelen

Zoetermeer – Wethouder Iedema van Economie en Innovatie heeft officieel de app Shop Dichtbij gelanceerd om ondernemers en bewoners van de stad bijeen te brengen. De app is een initiatief van Mariska Burgers en Simone Krowinkel en ontwikkelaar AppStudio

Het idee ontstond in de periode van de ‘intelligente lockdown’. Ondernemers konden wel een steun in de rug gebruiken en consumenten kregen sterke voorkeur voor producten en diensten uit hun eigen regio. De Facebook-pagina – die werd gestart zodat ondernemers hun winkel of bedrijf konden promoten en de inwoners van Zoetermeer hun ervaringen konden delen – werd een groot succes. De vervolgstap was de ontwikkeling van de app Shop Dichtbij.

In de app vind je een overzicht van alle aangemelde lokale ondernemers. Zo weten inwoners wat er in de buurt te vinden is en hoe de ervaringen daarmee zijn. Elke bedrijfspagina is voorzien van een profiel, producten en diensten, aanbiedingen en acties, en een directe link naar de webshop of website. Zoeken is eenvoudig op naam of sector (bijvoorbeeld mode, horeca, elektronica, makelaardij, accountants en opleidingen). Via pushberichten kunnen ondernemers hun klanten direct op de hoogte stellen van het laatste nieuws, acties of aanbiedingen.

Aanmelden

Ondernemers registreren zich en beheren vervolgens hun eigen informatie via een zeer eenvoudig te gebruiken CMS-systeem. De abonnementskosten zijn slechts € 7,- per maand (excl. btw). Voor vragen en begeleiding kunnen ondernemers terecht bij Mariska Burgers en Simone Krowinkel.

De app is voor Apple- en Android-telefoons gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Op het moment van lancering doen al veel lokale ondernemers mee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden