cover van het boek
cover van het boek (Foto: Pixabay)

Zoetermeerse schrijfster komt met een bijzonder boek

ZOETERMEER - De Zoetermeerse schrijfster Lia Hebbink-Verbruggen heeft een bijzonder boek geschreven met de titel: 'WE ZIJN ALS DE DOOD VOOR DE DOOD'

Juist nu het Coronavirus de wereld in zijn greep houdt worden veel mensen geconfronteerd met hun angst voor de dood. Want de dood lijkt zo definitief, maar is dat niet. Lees in dit boekje van Lia meer over het hoe en waarom van leven en dood. Want er valt veel meer over te weten dan je in eerste instantie zou denken.

Angst is een emotie, een gevoel. De dood is een feit, een gebeurtenis. Beiden worden ze ervaren als negatief. Maar elke emotie en elke gebeurtenis die je nader onderzoekt leert je echter wel om er beter mee om te gaan. Dat geldt ook voor de doodsangst en voor de dood. Het maakt je minder angstig naarmate je er meer over te weten komt.  

Dit boekje pretendeert niet een volledig antwoord te geven op onze vele vragen rondom de dood. Maar we kunnen echt wel een tipje van de sluier oplichten over dat er méér is na dit leven. Verdiep je eerst eens in de werking van je emoties, in het bijzonder je angst. Zoom vervolgens in op hoe ons aardse leven in elkaar steekt en hoe ons huidige tijdsbeeld daar invloed op heeft. Tenslotte kun je de dood een beetje beter leren begrijpen. Dit door er een kijkje te nemen, voor zover dat mogelijk is. Het vele onderzoek dat de afgelopen eeuw is gedaan naar bijna-dood ervaringen (BDE), stervensvisioenen en regressietherapie helpt je daarbij. Je vertrouwen kan toenemen en je angst kan afnemen, naarmate je je meer in het onderwerp verdiept.

Lia hoopt met haar toegankelijk geschreven boekje veel mensen te bereiken die angstig zijn voor het sterven en de dood en hen wat geruststelling te brengen. Zeker ook een aanrader voor mensen die in een rouwverwerkingsproces zijn.

'WE ZIJN ALS DE DOOD VOOR DE DOOD' is uitgegeven door Uitgeverij Boekenindustrie en is sinds 1 juli 2020 in alle Nederlandse en Belgische boekhandels te koop voor slechts € 10,--

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden