Ricardo Sibelo danst met zijn leerlingen op het grasveld. Foto: Gerard van Warmerdam
Ricardo Sibelo danst met zijn leerlingen op het grasveld. Foto: Gerard van Warmerdam (Foto: GERARD_VAN_WARMERDAM)

Mooie afsluiting van een heel raar jaar

Hélène Ouwerkerk

Voorstelling op het grasveld voor de dansstudio

Voorstelling

Op het grasveld voor de dansstudio Ricardo Sibelo, Zegwaartseweg 46a, dansen de leerlingen enkele stukken uit de voorstelling Alice in Wonderland. De voorstelling is gratis op 2 meter afstand van elkaar te zien. De aanvang is om 15.00 uur. Hoewel de dansstudio in de zomer haar deuren sluit, wil Ricardo in de zomermaanden nog wel balletworkshops geven.

Zoals in alle instellingen was het ook dit voorjaar stil in de dansstudio Ricardo Sibelo. Maar nu treden de leerlingen weer naar buiten. Letterlijk. Op 18 juli geven ze, mits het mooi weer is, een optreden op het grasveld voor de dansstudio.

Zoetermeer - "De kinderen hadden mij er zelf om gevraagd", vertelt Ricardo Sibelo. "En daarom heb ik vorige maand buiten les gegeven. Een groot succes. De kinderen vonden het heerlijk om weer te dansen maar ook veel voorbijgangers bleven staan om te kijken. Daarom heb ik besloten om het niet bij één les te houden maar ook om een voorstelling in de open lucht te geven."

Ricardo en zijn leerlingen genieten er met volle teugen van om weer te dansen. "Aanvankelijk moest de choreografie op 1,5 meter afstand maar dit is nu voor kinderen losgelaten . En dat maakt het wel makkelijker", zegt de dansdocent. Hij benadrukt dat het momenteel zware tijden voor het cultuurveld zijn. "Het is moeilijk om de cultuur hoog te houden. Theaters hebben het moeilijk en dat geldt ook voor gezelschappen. Maar cultuur brengt mensen samen en zorgt ervoor dat mensen begrip voor elkaar hebben. En juist dat hebben we harder nodig dan ook." Als danspedagoog heeft Sibelo al heel wat voorbij zien komen. "Zoals een voorstelling met kinderen uit Turkije, Marokko en Nederland. Ze spraken elkaars taal niet maar konden communiceren door de dans. Daarom vind ik dans ook zo bijzonder."

Sibelo is blij dat hij met een voorstelling het jaar kan afsluiten. "Het was een heel raar jaar voor de leerlingen en voor mij. Eerst de corona en nu de maatschappelijke onrust die er is. Wederzijds respect, zelfrespect en leren van het verleden, dáár gaat het om. En juist daar komt cultuur weer om de hoek kijken. Cultuur hebben we nodig om van het verleden te kunnen leren. Want als je ervan leert dan gaat het niet om excuses", zegt hij. Met de voorstelling heeft Ricardo een diepere bedoeling. "Ik wil mensen inspireren en laten zien dat corona de cultuur niet kan vermoorden".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden