Foto:

Lunchconcert door Dante en Zohra Jongerius

Zoetermeer - Op woensdag 15 juli zal het wekelijkse lunchconcert worden gegeven door 3 Zoetermeerse musici.

De aanstormende talenten Dante Jongerius(blokfluit) en Zohra Jongerius (viool) zullen worden begeleid door Ronald de Jong (klavecimbel).

Dante en Zohra Jongerius spelen delen uit hun programma 'Nieuwe geluiden” 

Hoewel de jonge musici al regelmatig actief waren in binnen- en buitenland, staan ze nu voor het eerst ook sàmen op het podium. Ze spelen een gevarieerd barokprogramma dat door henzelf is samengesteld, met werken van o.a. Corelli, Bach en Vivaldi.

Dante Jongerius (18) studeert traverso en blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met als belangrijkste docenten Kate Clark, Wilbert Hazelzet en Daniël Brüggen. Verder volgt hij als bijvak lessen in orkestdirectie aan hetzelfde instituut. Dante hoopt zich te ontwikkelen tot een specialist in de Oude Muziek, zowel als fluitist als dirigent, en won met zijn spel al diverse prijzen, onder andere op het Prinses Christinaconcours.

Zohra Jongerius (14) combineert op de School voor Jong Talent haar middelbare schoolopleiding met een studie klassiek viool aan het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast volgt ze barokvioollessen bij meesterviolist Shunske Sato, artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. In juni 2019 maakte Zohra deel uit van het project All of Bach. Het resultaat, tevens haar eerste vertolking op een barokviool, is te beluisteren op https://www.bachvereniging.nl/nl/bwv/bwv-1004-1/

Tijdens dit lunchconcert in de Oude Kerk worden de jonge musici begeleid door Ronald de Jong, cantor-organist van de Oude Kerk, die voor deze gelegenheid achter zijn eigen klavecimbel plaats zal nemen. 

Aanvang concert: 12:45 uur (kerk open om 12:15 uur).

Reservering is zeer aan te raden, want vol is vol en de beschikbare plaatsen beperkt !

Opgeven via : www.herbergoudekerk.nl

Aanvang 12.45 uur. Toegang gratis ( collecte bij uitgang) 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden