Anke van As, Benita van Wegen en Ruud Steggerda proosten op de samenwerking. Foto: Chris Lans
Anke van As, Benita van Wegen en Ruud Steggerda proosten op de samenwerking. Foto: Chris Lans (Foto: Chris Lans)

Sein op groen voor één businessclub

Zoetermeer - Op maandag 6 juli hebben de leden van Ondernemersvereniging Raad Voor Ondernemend Zoetermeer ingestemd met het voorstel om samen te gaan met de Floravontuur Business Club. Daarmee is de weg vrij om één krachtige ondernemersvertegenwoordiging vormen voor Zoetermeer met ingang van 2021.

RVOZ-voorzitter Benita van Wegen en Floravontuur-voorzitter Anke van As zijn erg blij met dit heuglijke feit. “Sinds mijn aantreden als voorzitter van de RVOZ en het aantreden van Ruud Steggerda als directeur van Floravontuur is de samenwerking hecht geworden ”, licht Van Wegen toe. “Daarom zijn wij blij en trots dat we straks een grote businessclub hebben die staat voor alle ondernemers, aangevuld met mooie evenementen.” Anke van As vult aan: "Het ontstaan van één betekenisvolle businessclub voor Zoetermeer heeft grote waarde voor de stad en voor het vestigingsklimaat. Hier zijn niet alleen de ondernemers bij gebaat, maar heel de stad gaat hiervan profiteren."

De afgelopen jaren hebben RVOZ en Floravontuur Promotie Zoetermeer waar mogelijk al samengewerkt door het openstellen van evenementen voor elkaars leden en nieuwe evenementen samen op te pakken. Na het instemmen van de leden van de RVOZ kunnen beide partijen zich toeleggen op de vervolgstappen die nodig zijn voor de feitelijke fusie in 2021. Met het samengaan ontstaat er een nieuwe organisatie die zich zal gaan toeleggen op onder andere het versterken van het vestigingsklimaat, het ondersteunen van het cultuur-, vrijetijds- en evenementenprogramma in de stad en het ondersteunen van congressen en strategische business events.

De RVOZ neemt ook het initiatief voor een structureel overleg met verschillende stakeholders en de gemeente. In dit nieuwe overleg vormen meerdere economische partners een krachtige lobby die werkt aan het verbeteren van het ondernemersklimaat in Zoetermeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden