Foto:

Zoetermeerse moeder en zoon maken escaperoom tijdens lockdown

Zoetermeer - De Zoetermeerse moeder Pitti Redeker maakte samen met haar zoon Stach een thuis-escaperoom tijdens de lockdown. De escaperoom Kasteel Op Slot is speciaal gericht op de jeugd van 10 tot en met 13 jaar, maar ouders kunnen natuurlijk ook meedoen.

Pitti Redeker (44), ex-basisschooljuf, ontwikkelt normaal gesproken educatief materiaal voor organisaties, stichtingen en bedrijven. Vanwege de coronatijd liepen haar opdrachten terug, omdat het testen van lesbrieven op scholen niet kon.

Pitti: "Mijn droom is altijd geweest om ooit een escaperoom voor kinderen te ontwikkelen. Omdat ik er nu eindelijk tijd voor had, ben ik dat idee gaan uitvoeren." Wel had Pitti nog een uitdaging. Ze is geen programmeur en geen vormgever. Pitti: "Gelukkig heb ik een zoon van 16 die hier echt supergoed in is."

Stach Redeker (16) zit in 5 vwo van het Erasmus College. In zijn vrije tijd bouwt hij websites en maakt hij foto's en films. Stach: "Vanwege de lockdown had ik veel tijd over. En nu kon ik eens iets samen met mijn moeder doen. Leuk toch!"

Geheimzinnige envelop

Moeder Pitti en zoon Stach bundelden hun krachten en bouwden Kasteel Op Slot (www.kasteelopslot.nl). Als je het spel bestelt (€ 15,99 inclusief verzendkosten), krijg je een geheimzinnige envelop thuis met speciale speelkaarten en een bijzonder voorwerp. Pas dan kun je de escaperoom spelen.

Het spel gaat erover dat je opgesloten zit in Kasteel Op Slot. Hoe ben je daar terechtgekomen? En hoe kom je er weer uit? Door zes puzzels op te lossen, kun je de code van het cijferslot op de poort kraken en je vrijheid herwinnen.

Het spel is gericht op kinderen vanaf 10 jaar. Stach: "Je kunt het alleen spelen of met vrienden. En in teams is het natuurlijk ook tof. Leuk voor in de vakantie, voor op een familieweekend, voor een groepsuitje of voor in de eerste schoolweek om elkaar beter te leren kennen."

Pitti vertelt dat ze per se een deels fysiek product wilde maken, dus niet alleen online: "Ik denk namelijk dat kinderen het spannend vinden om post te krijgen. Wat zeg ik, dat vinden volwassenen natuurlijk ook leuk."

Kasteel Op Slot

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Tijd: minstens 1 uur

Print-deels-zelf: € 15,99 inclusief verzendkosten

Alles-uitgeprint: € 24,99 inclusief verzendkosten

Bestel via: www.kasteelopslot.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden