: Dichten doet verlichten - Het nieuwe boek van Richard Willemse uit Benthuizen is versch

Zoetermeer -Het nieuwe boek van Richard Willemse uit Benthuizen is verschenen

Op vrijdag 3 juli is het nieuwe boek 'Dichten doet verlichten - Over vrijheid, waarheid, echtheid en andere leugens' van Richard Willemse verschenen. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Richard Willemse schrijft (maatschappij)kritische, soms persoonlijke en vaak vrijheid gerelateerde gedichten. Hij schudt wakker en bespreekt waarheden, onzekerheden, liefdeloosheid, zekerheden, de regels en andere ‘leugens’.

Soms autobiografisch en liefst niet hype of politiek gericht. Ondanks de hedendaagse opgedrongen ‘identiteit en hokjes obsessie’ zijn deze ‘meningen’ niet makkelijk onder één noemer te scharen.

De schrijfstijl is niet oubollig en niet modern, maar eerder tijdloos. Richard heeft een rijmdwang, klemtoon-fixatie en een obsessieve neiging tot cadans. Hij speelt met taal en is eigengereid. Geen ingewikkelde woorden en zinnen of ellenlange gedichten.

Klagen, prikkelen, van hem afschrijven en aanstippen staan voorop in zijn gedichten. Net als hoop, positiviteit, eenheid en liefde. Lees mee over het doorprikken van ‘de gekte’ waar we in leven.

Over de auteur

Geboren op 11 september 1970 ontdekte Richard Willemse op veertienjarige leeftijd dat hij het erg fijn en belangrijk vond om (maatschappij)kritische zangteksten te schrijven voor zijn bands. Hij schrijft onder andere over ‘geaccepteerde’ gekte, gedragingen en denkwijzen en over dit ‘vreemde’, maar blijkbaar ‘beste’ systeem ter wereld, waarin wij ‘vrijwillig’ leven.

In 2013 richtte hij de Nederlandstalige band Zonde op, waarin hij de zang en drums verzorgt. Dankzij deze band herontdekte hij, aangejaagd door het bijzondere gevoel wat de Nederlandse taal met zich meebrengt, het plezier in dichten, rijmen, spelen met taal en ritmisch schrijven.

Inmiddels heeft het gedichten schrijven een prominente rol gekregen in zijn leven. Hij wil zijn drang tot cadansvol rijmen uiten. Hij heeft een, blijkbaar, ‘andere’ kijk op de wereld waar hij over ‘moet’ schrijven. Een visie die van kinds af aan nooit echt is veranderd, maar eerder bevestigd blijkt te worden...

Boekgegevens

Titel:

Dichten doet verlichten - Over vrijheid, waarheid, echtheid en andere leugens

Auteur:

Richard Willemse

Verschijningsdatum:

03-07-2020

Aantal pagina's:

106

ISBN:

9789464033700

Geïllustreerd:

nee

Verkoopprijs:

€ 18,50

Uitvoering

Paperback

 * inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden