Foto:

Cultuur(t)huis in Oosterheem

ZOETERMEER - CKC & partners, Buurtwerk (Samenlevingsopbouw), Palet Welzijn, Stichting Piëzo, Perron Centrum en Perron 1 gaan de komende weken de wijk Oosterheem in om de bewoners te bevragen welke (culturele) activiteiten ze missen of graag meer willen zien in hun eigen wijk. Bewoners kunnen hun ideeën kwijt in het stoffen pop-up cultuur(t)huis of bij de bakfiets waarmee zij de wijk ingaan. 

 

Want hoe voel je je thuis in je wijk? Wat is er in jouw wijk te doen aan activiteiten? Hoe ziet jouw ideale plek in de wijk eruit waar je bezig kunt zijn met onder andere kunst & cultuur? Met Cultuur(t)huis wil het team Cultuurparticipatie van CKC & partners de behoeftes van de bewoners aan culturele activiteiten ophalen. 

Wanneer en waar staat het Cultuur(t)huis?

Za 4 juli van 13.00-16.00 uur, veldje Bloemendaalstraat

Di 7 juli van 9.00-12.00 uur, veldje Tenerife

Vrij 10 juli van 13.00-16.00 uur, veldje Schipluidenpad

Ma 13 juli van 18.00-21.00 uur, veldje Saba

Woe 19 aug van 19:00- 20:30 uur, veldje Tonga

Cultuur(t)huis

Wijkbewoners hebben zelf invloed op welke kunstzinnige of culturele activiteiten ze zouden willen zien of doen in hun wijk. Als bewoners vinden dat de wijk bijvoorbeeld te weinig kleur heeft, kan het gezamenlijk maken van een muurschildering een activiteit zijn. Of bijvoorbeeld het creëren van een plek in de wijk als podium voor talent, voor een korte creatieve cursus of workshop, waar kinderen muziek kunnen maken, exposities kunnen worden getoond of een voorstelling wordt gegeven. Eigen inbreng van wijkbewoners is altijd leidend. Daarnaast wil Cultuurparticipatie onderzoeken of er behoefte is aan een (satelliet)plek om cultuur te brengen, passend bij de cultuurbehoefte van de inwoners van Oosterheem.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden