Pro Patria-voorzitter Jerry Van der Ziel kan niet wachten om GymWorld in gebruik te nemen. Foto: Robbert Roos
Pro Patria-voorzitter Jerry Van der Ziel kan niet wachten om GymWorld in gebruik te nemen. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

'Het is echt een parel voor de sport'

'Het is het waard geweest, kijk eens wat er
nu staat'

Robbert Roos

Nog heel even geduld, en dan is Zoetermeer een nieuw sporticoon rijker. Op dit moment worden in en rond GymWorld de laatste puntjes op de spreekwoordelijke I gezet. Komende maand is de overdracht aan de gemeente Zoetermeer. Pro Patria-voorzitter Jerry van der Ziel kan niet wachten om het gebouw in gebruik te nemen.

Zoetermeer - Op 13 juli zal het gebouw overgedragen worden aan de gemeente waarna gymnastiekverenigingen Pro Patria en CGV de hal in gebruik kunnen nemen. "Een jaar geleden werd de eerste paal geslagen", vertelt Jerry. "En kijk eens wat er nu staat. Gelukkig hadden we een zachte winter en is het verder niet overdreven nat geweest. Een ideale situatie als je snel wilt bouwen aan een groot gebouw als dit." Als u vlakbij de hal staat is het inderdaad een imposante verschijning. "Een blikvanger", reageert Van der Ziel enthousiast. "Echt een parel voor de sport van Zoetermeer." Wie het een gymzaal noemt doet het gebouw zwaar tekort. "Het is echt een uniek gebouw wat helemaal gemaakt is voor de gymnastieksport", legt Van der Ziel uit. "Er is een speciale trampolinehal, twee turnhallen en een free-runninghal. Verder beschikken we ook over twee multifunctionele (dans)zalen voor dans en alle overige bewegingssporten." Pro Patria is Talentopleidingscentrum van de KNGU voor trampoline en turnen dames. Als Talentopleidingscentrum beschikt GymWorld ook over een eigen sportmedische faciliteit die wordt gerund door een fysiotherapeut. "Ik hoop dat we zo snel mogelijk de normale lessen kunnen hervatten", spreekt Van der Ziel hardop uit. "Momenteel vinden veel lessen buiten plaats, maar binnen hebben we alle middelen voorhanden om optimaal te kunnen trainen en lessen." Bovendien komt er, wanneer Pro Patria haar intrek neemt in de hal, meer ruimte voor anderen om lessen aan te bieden in de wijken. "Zo zorgt Gymworld ook voor doorstroom in Zoetermeer." Grote waardering spreekt Van der Ziel uit naar de staf, trainers het managementteam en bestuur van Pro Patria voor hun inzet, geduld en flexibiliteit in de corona tijd. "Het is af en toe best hectisch, maar het resultaat mag er zijn", aldus Van der Ziel. De officiële opening van GymWorld staat gepland voor de maand september. Dan zal tegelijkertijd de start van het nieuwe sportseizoen plaatsvinden. "Ik hoop natuurlijk dat we al eerder op kunnen starten en proef kunnen draaien. Iedereen zal in dit nieuwe gebouw zijn weg moeten vinden, daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen." Van der Ziel heeft zelf al even binnen mogen kijken en is vol lof over het nieuwe GymWorld. "Het is zo gaaf om nu het resultaat te zien van al die jaren inspanning. Alles klopt precies volgens tekening en er zijn geen gekke tegenslagen geweest. Er waren gedurende het hele traject best momenten dat je bij jezelf denkt; waar zijn we aan begonnen. Maar als ik me bedenk hoeveel mensen hier straks sporten dan denk ik; het is het waard geweest."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden