SP Zoetermeer wil de zorg behouden.

Er is in de Tweede Kamer drie keer gestemd over het  voorstel voor een structureel betere waardering van zorgverleners. Want na al het applaus en de bonus, is het tijd voor echte verandering. We wisten al hoe belangrijk het werk is dat onze zorgverleners doen, maar de coronacrisis heeft dit nogmaals onderstreept. Zonder onze zorg zijn we nergens.

Onze zorg is te belangrijk om weg te laten stemmen door de coalitie.  Al bijna 100.000 mensen doen mee en steunen de eisen in de petitie: meer waardering voor de zorg en andere cruciale beroepen. Dat kan door grote bedrijven hun eerlijke deel te laten betalen. Helpt U mee door de petitie te ondertekenen op www.beloondehelden.nl

Op 5 september komen we in actie. Doe mee en meld U aan op https://doemee.sp.nl/zorgactie

In Zoetermeer starten wij, Zoetermeer SP, op 1 juli een actie om steun op te halen voor de petitie. Posters en flyers zijn besteld, wenskaarten liggen bij de drukker. De zorg van Zoetermeer gaan we een wenskaart sturen, en een avondje ouderwets plakken staat op het schema, zodra de posters binnen zijn. De andere acties die in de pen zitten, gaan we nog niet verklappen.

SP voorzitter Jan Velner: ‘De waardering voor onze zorg is nu terecht heel groot. Maar het mag niet alleen bij applaus blijven. Zorgverleners verdienen meer waardering. Niet alleen de waardering is belangrijk, ook de marktwerking moet eruit.  Met hoe meer mensen we zijn, hoe sterker we staan. Daarom gaan wij de petitie goed onder de aandacht brengen”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden