Gerald Willemsen (links) en Roger Enger stappen zondag op de fiets voor KWF. Foto: Fred Roland
Gerald Willemsen (links) en Roger Enger stappen zondag op de fiets voor KWF. Foto: Fred Roland (Foto: Fred Roland)

Virtueel fietsend de Alpe d'Huez op

Hélène Ouwerkerk

Gerald Willemsen en zijn vriend Roger Enger hadden een sportief doel voor ogen. Meedoen aan Alpe D'Huzes en zo geld inzamelen voor het KWF. Maar toen gooide corona roet in het eten en werd het jaarlijkse evenement afgelast. Voor de vrienden geen reden om bij de pakken neer te zitten. Aanstaande zondag 4 juli stappen de vrienden alsnog op de fiets om virtueel de Alpe d'Huzes te beklimmen.

Zoetermeer - "Alpe D'Huzes zou eigenlijk op 4-6 worden gehouden. Cijfermatig een interessant moment want de vader van Roger is op 46-jarige leeftijd aan kanker overleden en zelf zijn we dit jaar allebei 46 geworden. Een eenmalige kans, want deze cijfercombinatie zal nooit meer voorkomen. Om toch in vorm te blijven en te blijven trainen hebben we een nieuw doel: op 4-7 gaan we 6 keer de Alpe “digitaal” fietsen. 04-07 is de sterfdag van mijn vader, zodat we mijn vader ook kunnen eren", vertelt Gerald Willemsen.

De vrienden starten om 5.00 uur bij Gerald onder de carport van zijn huis aan de Rijnstroom 36 met fietsen. Hun racefiets zetten ze op een Taxx waardoor via een app het stijgingspercentage en de bochten van de Alpe d'Huez worden nagebootst. "We verwachten er 15 uur over te doen", legt Gerald uit. "Eigenlijk denk ik dat het nog zwaarder is dan in werkelijkheid. Als je op de Alpe d'Huez naar beneden gaat hoef je niks te doen maar met een computer moeten we wel blijven trappen."

Gerald en Roger hopen dat veel mensen langskomen om ze aan te moedigen en geld in de collectebussen te doen. "We hopen dat we een mooi bedrag voor KWF ophalen", zegt Gerald. "Ik heb al gehoord dat mensen op het grasveld voor ons huis met Frans stokbrood willen gaan picknicken. Hoe leuk is dat?"

Dat de mannen op de fiets stappen om op deze manier geld in te zamelen voor KWF is volgens Gerald uniek. "Iedereen werd natuurlijk geconfronteerd met de geannuleerde Alpe d'HuZes en veel mensen proberen iets anders te verzinnen. Ik heb wel gehoord over spinningmarathons maar zo'n actie als wij doen heb ik nog niet gehoord."

Computer bootst bochten en hellingen na

Gerald en Roger noemen hun actie project 46. Zie voor meer informatie over project 46: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Project-46-Ro-Ger.. https://www.facebook.com/RogerenGerald/ . De mannen aanmoedigen kan 4 juli van 5.00 tot 20.00 uur aan de Rijnstroom 36.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden