Rondvaartboot De Meervaarder vertrekt vanaf de aanlegplaats bij boerderij 't Geertje. Foto Kees van Rongen
Rondvaartboot De Meervaarder vertrekt vanaf de aanlegplaats bij boerderij 't Geertje. Foto Kees van Rongen (Foto: Kees van Rongen)

Rondvaartboot trekt er weer op uit

Kees van Rongen

Hapje en drankje hoort bij de beleving

Mogelijkheden groepsvaart

Enkele reisvaarten, al dan niet met fiets, zijn niet mogelijk. Ook de spelevaart voor kinderen zijn noodgedwongen vervallen. Voor groepsvaart van maximaal 12 personen kan men het beste via rondvaartzoetermeer.nl contact opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De rondvaartboot De Meervaarder vertrekt vanaf de aanlegplaats aan de kade bij boerderij 't Geertje. Er geldt een aparte coronaroute op dit terrein naar de opstapplaats. Volg de bordjes Rondvaart Zoetermeer.

Heerlijk genieten vanaf een boot van het typische landschap van het Groene Hart kan weer vanaf 3 juli. De stichting Rondvaart Zoetermeer heeft de poldervaart, de zomeravondvaart en de groepsvaart aangepast aan de RIVM-normen. Secretaris van de stichting, Gé Beij, is blij, dat de rondvaartboot De Meervaarder vrijdag, zaterdag en zondag weer mag varen.

Zoetermeer - “De rondvaart door het rustige en weidse polderlandschap op vier meter boven het maaiveld wordt verzorgd door een schipper en een gids,” vertelt Gé Beij. “Maar liefst 25 vrijwilligers, schippers en gidsen, gaan weer graag aan de slag om hun kennis te delen over dit specifieke gebied. Niet alleen over de flora en fauna, maar ook over de cultuurhistorische betekenis van het poldergebied.” De tocht voert over de Noord Aa, langs de Weipoort, over de Ommedijksche Wetering, de Nieuwe Vaart, de Meerburgwatering, onder de snelweg A4 door naar recreatiegebied Vlietland. “De stichting Rondvaart Zoetermeer werd in 2013 opgericht met een eigen schip De Meervaarder met een stille hybride aandrijving. Het is een open Westfriese stalen platbodem met ruimte voor 40 personen. Helaas moeten wij ons nu door de coronamaatregelen beperken tot 12 personen per vaart. Bovendien werken we volgens een protocol met de bekende maatregelen van 1,5 meter afstand en dergelijke. Het boeken voor een vaart kan alleen via de website rondvaartzoetermeer.nl.” De poldervaart is te boeken in juli en augustus vrijdag 13.30 tot 15.30 uur, zaterdag 10.30 tot 12.30 uur en 13.30 tot 15.30 uur, zondag 13.30 tot 15.30 uur. Volwassenen betalen 13 euro, kinderen tot 13 jaar 8 euro en kinderen tot 3 jaar gratis. De zomeravondrondvaarten zijn op 17 en 24 juli en 7 en 21 augustus. “Dat kostte 18 euro voor een volwassene, maar om zoveel mogelijk contactmomenten te vermijden wordt de catering niet meer door ons verzorgd en hebben we de prijs daarom verlaagd naar 13 euro. Het is wel toegestaan om zelf catering mee te nemen. Een hapje en drankje hoort bij de beleving van deze tocht."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden