Foto:

Present Zoetermeer ontvangt gift Rabobank Regio Den Haag

ZOETERMEER - Present Zoetermeer is onlangs geweldig geholpen met een gift van Rabobank Regio Den Haag. Present Zoetermeer heeft direct aan het begin van de Corona crisis al haar reguliere projecten stop moeten zetten. Met haar projecten zijn er altijd veel contacten tussen vrijwilligers en hulpvragers. Dat is in deze Coronatijd onmogelijk.

Present Zoetermeer heeft in dezelfde week dat haar reguliere projecten stopgezet werden de eerste stappen genomen om stadsbreed samenwerking te zoeken. Om te kijken hoe we vrijwillige inzet en acute Corona gerelateerde hulpvragen konden oplossen. Samen met de Gemeente Zoetermeer, Stichting Piëzo, Palet Welzijn en Unie Van Vrijwilligers in Zoetermeer zijn wij erin geslaagd om door inzet van veel vrijwilligers veel mensen te helpen met onder meer een boodschappendienst, huiswerkbegeleiding, kookmaatjes, maaltijden en nog vele andere activiteiten.

Present Zoetermeer moest ook op zoek naar nieuwe gulle gevers om deze Coronaprojecten te kunnen betalen. Rabobank Regio Den Haag heeft direct aangeboden om Present Zoetermeer hierbij te helpen door een flinke bijdrage in de kosten van de Coronaprojecten toe te zeggen.

Rabobank Regio Den Haag heeft door haar bijdrage meegeholpen dat de Coronaprojecten van Present Zoetermeer de komende maanden door kunnen blijven gaan.

Richard van Maurik, directeur Bedrijven van Rabobank Regio Den Haag “Als coöperatieve bank willen we zeker ook in deze crisis zelfredzaamheid bevorderen. De aanpak van Stichting Present steunt mensen enorm in deze tijd. Door de persoonlijke benadering en hulp op maat zijn heel veel mensen in Zoetermeer geholpen. We zijn blij daaraan een bijdrage te hebben kunnen leveren. ”

Geweldig hoeveel vrijwilligers in Zoetermeer zich hebben aangemeld om wat voor de andere Zoetermeerder te doen. Gerda Griffoen, algemeen coördinator van Present Zoetermeer zegt het als volgt: “Dat is ook waar Present Zoetermeer voor staat: Mensen in beweging brengen voor elkaar, dit doen we door een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden”. Bijna tweehonderd vrijwilligers hebben met elkaar al ruim vijfhonderd projecten kunnen doen bij mensen in Zoetermeer die deze hulp heel hard nodig hadden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden