Zoetermeer zet haar veteranen in het zonnetje

ZOETERMEER – Door de coronamaatregelen verloopt de viering van de Zoetermeerse Veteranenavond op 27 juni 2020 anders dan andere jaren. Het defilé met de militaire voertuigen en de activiteiten op de Markt zullen dit jaar niet plaatsvinden. Wel ontvangt de gemeente 25 Zoetermeerse veteranen voor een korte samenkomst in de raadzaal met een toespraak van burgemeester Lokker en het hijsen van de veteranenvlag bij het Stadhuis.

Gezien er momenteel kleine bijeenkomsten tot 30 personen zijn toegestaan, nodigt de gemeente 25 willekeurig gekozen Zoetermeerse veteranen uit om op zaterdag 27 juni om 10.00 uur samen met de burgemeester de veteranenvlag te hijsen bij het Stadshuis aan de Engelandlaan. Aansluitend is er een korte toespraak van de burgemeester in de raadzaal het Stadhuis. Zo staat de gemeente Zoetermeer dit jaar tijdens de Veteranendag, met in achtneming van de RIVM voorschriften, stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld.

Livestream
Via een livestream op de website van de gemeente (www.zoetermeer.nl) is het hijsen van de veteranenvlag bij het Stadshuis én de toespraak van burgemeester Lokker rechtstreeks te volgen.

Waardering
In Zoetermeer zijn 621 geregistreerde veteranen woonachtig. Om al deze veteranen ook dit jaar te bedanken voor alles wat zij voor Nederland hebben gedaan, ontvangen zij op Veteranendag een blijk van waardering van de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden