Digitaal lessen volgen
Digitaal lessen volgen (Foto: CPC)

Elnura in actie voor slachtoffers coronacrisis

Zoetermeer - De Zoetermeerse Stichting Elnura vliegt weer met Wilde Ganzen om de gevolgen van de coronacrisis voor de kansarme kinderen en hun ouders inIn Bishkek werkt het team van Center for the Protection of Children (CPC), partner van Stichting Elnura, met hart en ziel met kinderen in achterstandswijken rondom Bishkek en met hun ouders om de armoedecirkel te doorbreken en een start te maken voor een betere toekomst. Als er niet snel iets gebeurt gooit het coronavirus roet in het eten. Dat willen wij niet, dat wil Wilde Ganzen niet en Stichting Elnura denkt dat u dat ook niet wilt.

Wilde Ganzen heeft een speciaal Corona-fonds ingesteld voor dringende hulp aan in armoede levende mensen, die extra getroffen zijn door gevolgen van de coronacrisis. Stichting Elnura heeft samen met CPC een aanvraag ingediend en die aanvraag heeft Wilde Ganzen goedgekeurd. Dat betekent dat Wilde Ganzen elke voor dit project aan Stichting Elnura gedoneerde euro verdubbelt.

Het project is gericht op 100 schoolgaande kinderen (waarvan 50 meisjes) en 40 ouders uit zeven achterstandswijken rondom Bishkek, die allemaal deelnemen aan het CPC-programma. Als gevolg van de coronacrisis zijn door de Kirgizische overheid lessen "op afstand" gegeven via tv-kanalen en YouTube. Deze kinderen kunnen bij gebrek aan tv's, geschikte laptops of smartphones en een internetverbinding deze lessen niet volgen en zetten daarmee onontkoombaar een stap terug in hun ontwikkeling.

Daarnaast zijn de ouders die in dagloon werken als gevolg van de lockdown van de ene op de andere dag werk en inkomen kwijt geraakt. Honger en - helaas - geweld bepalen binnen deze gezinnen nu de dag.

Het project betreft de aanschaf en verspreiding van smartphones en laptops samen met aansluitingen op internet. De kinderen en hun ouders kunnen daarmee in juli en augustus deelnemen aan door CPC ontwikkelde lessen en workshops via ZOOM en WahtsApp. Ook het verstrekken van voedselpakketten en hygiëne sets maken deel uit van het project.

Wat wordt ermee bereikt? Continuïteit in het lopende CPC-programma, het bijspijkeren van de kinderen voor een goede start in het nieuwe schooljaar en voorkomen van huiselijk geweld.

Als Stichting Elnura de nu nog benodigde € 1.900 op tijd binnen heeft en Wilde Ganzen verdubbelt dit bedrag dan kan Center for the Protection of Children in de maanden juli en augustus voor de kinderen en ouders de noodzakelijke lessen en workshops verzorgen. U kunt heel eenvoudig helpen met een donatie via de website van Stichting Elnura www.elnura.nl. Helpen helpt en elke euro telt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden