Foto:

GroenLinks Zoetermeer: Maak aanpak van armoede menselijker en makkelijker

Zoetermeer - GroenLinks Zoetermeer pleit voor een meer menselijke en makkelijkere aanpak van armoede en schulden. Doordat er nog te vaak naar regels wordt gekeken, krijgen mensen die in armoede leven het gevoel dat ze er niet toe doen. Daarnaast wil GroenLinks meer aandacht voor kinderarmoede binnen het armoedebeleid. Elk kind moet mee kunnen doen, ongeacht de financiële thuissituatie. Wel is de fractie blij met de pilot voor gratis schoolontbijt.

Uit gemeentelijk onderzoek blijkt dat mensen die in armoede leven vaak niet b? de gemeente

aankloppen. ‘We hebben veel mensen gesproken en eigenlijk horen we steeds hetzelfde: mensen willen menselijk worden behandeld. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. En we horen dat het te lastig is om hulp te krijgen. Als je elke dag bezig bent met overleven, dan heb je niet de energie om regelingen uit te pluizen en keer op keer formulieren in te vullen’, aldus raadslid Claire Hostmann.

De gemeente Zoetermeer heeft zich aangesloten bij de Alliantie Kinderarmoede. Maar de fractie ziet te weinig aandacht voor kinderarmoede terug in het armoedebeleid. Commissielid Pauline Mulholland: ‘ieder kind verdient gelijke kansen. En elk kind moet kunnen meedoen, wat hun ouders ook verdienen. Geen geld om mee te kunnen doen met leuke activiteiten. Niet op visite gaan omdat je geen geld hebt voor een cadeautje. Zo word je wereld heel klein’. Dat er een pilot is gestart voor gratis schoolontbijt maakt de fractie wel erg blij. Geen kind zou de dag moeten starten zonder ontbijt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden