(fotobijschrift: Molenontbijt 2019 – foto Cor Groen)
(fotobijschrift: Molenontbijt 2019 – foto Cor Groen) (Foto: )

Molendag en corona bij Molen De Hoop

Zoetermeer - Het was een vreemd weekend voor molenminnend Nederland.

Al sinds 1974 wordt op de tweede zaterdag in mei de Nationale Molendag gehouden. Het is een mooie gelegenheid voor de molens om zich te presenteren en voor de bevolking om meer te weten te komen over een mooi stuk Nederlandse cultuur en historie.

Zoniet dit jaar, omdat het evenement vanwege corona geen doorgang kon vinden. Ook het inmiddels beroemde Molenontbijt hebben we moeten annuleren.

Laten we hopen op betere tijden. Op 12 september staat Open Monumentendag gepland en volgend jaar mei natuurlijk weer de Nationale Molendag en ons Molenontbijt.

?Zoals inmiddels breed bekend, is onze molenwinkel al geruime tijd gesloten. Het was voor ons niet mogelijk om in de kleine ruimte te voldoen aan de voorschriften met betrekking tot de anderhalve meter afstand.

We zijn verheugd dat, om toch tegemoet te kunnen komen aan de sterk gegroeide vraag naar zelfbakproducten, en ook om toch wat inkomsten te kunnen genereren, Bakker Ammerlaan ons in de gelegenheid stelt om onze bakproducten te verkopen via hun winkel aan de Dorpsstraat 123. Overigens verkocht Ammerlaan al langer ons meel, maar sinds de sluiting van onze winkel is de omzet via dit kanaal verveelvoudigd. We beleveren hun winkel nu meermalen per week. De molenaars malen zoveel mogelijk graan en de scheppers vullen talloze kleinverpakkingen voor de verkoop. Hulde, hulde!

Intussen overlegt het bestuur over of, wanneer en hoe de molenwinkel weer geopend kan worden. We wachten berichten van de overheden af en denken na over aanpassingen in de beperkte ruimte, zoals het plaatsen van plexiglazen schermen en het verplaatsen van het pinapparaat. Ook zal, nog meer dan voorheen, het aantal klanten in de winkel worden beperkt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden