Act tijdens Zoete Herinneringen 2019
Act tijdens Zoete Herinneringen 2019 (Foto: Redlinefotografie)

Theaterparade Zoete Herinneringen krijgt thuiseditie

Zoetermeer - De theaterparade Zoete Herinneringen komt dit jaar via online media en via TV bij de Zoetermeerders thuis. Op zondag 24 mei a.s. kan iedereen mee op theateravontuur door de stad.

Bij Zoete Herinneringen maken theatermakers korte voorstellingen op locaties in Zoetermeer. Elke plek vormt het decor voor een theatervoorstelling. Dans, zang, drama en poëzie wisselen elkaar af. De bezoeker zal na ZOETE HERINNERINGEN nooit meer op dezelfde manier naar deze plek in Zoetermeer kijken. In het verleden werden onder meer voorstellingen gemaakt in de watertoren, op de bodem van het Keerpunt, onder de Warande en in de fontein van het Plein van de Verenigde Naties naast de Mandelabrug. Dit jaar wordt er naar Zoetermeer gekeken vanuit de gedachte dat we thuis moeten blijven.

Normaal gesproken werden de theateracts live gespeeld en reisde het publiek zelf met busjes of op de fiets van locatie naar locatie. Door de coronamaatregelen dreigde Zoete Herinneringen dit jaar niet door te kunnen gaan. Maar de theatermakers gingen creatief aan de slag en wisten zo een "thuiseditie" te maken. Alle acts zijn nog steeds speciaal gemaakt voor de locatie, maar ze worden nu opgenomen en uitgezonden. De uitzending is mogelijk dankzij de samenwerking tussen producent Storytellers en lokale omroepen Focus op Zoetermeer en ZFM. Het Cultuurfonds ondersteunt de productie.

De theaterparade is gratis te zien via de verschillende kanalen. Kijk voor alle informatie op www.zoeteherinneringen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden