Huwelijksvoltrekking via livestream


Foto: De Persgroep

Huwelijksvoltrekking via livestream

Zoetermeer - Vanaf mei kunnen dierbaren van stellen die in het huwelijksbootje stappen live meekijken wanneer ze elkaar het ja woord geven.

In deze uitzonderlijke tijd mogen er in het Stadhuis-Forum slechts 10 personen aanwezig bij zijn het voltrekken van huwelijken. Dat is de enige manier om voldoende afstand tussen aanwezigen te garanderen. Om ervoor te zorgen dat meerdere genodigden de ceremonie kunnen volgen, biedt de gemeente vanaf mei de mogelijkheid van een livestream.

Wethouder Jan Iedema (Dienstverlening) is blij met deze optie: “In een tijd waarin fysiek contact beperkt is, is het des te belangrijker dat mensen heugelijke gebeurtenissen met elkaar kunnen delen. Zo kan iedereen die het bruidspaar een warm harte toedraagt toch een beetje meegenieten.”

Op afstand meekijken

Koppels kunnen bij de intake van hun huwelijk aangeven of ze een livestream willen. Genodigden kunnen via een link meekijken tijdens de ceremonie waarbij rekening wordt gehouden met privacy. Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/trouwen.

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden