RUGZAKJES VOOR KINDEREN IN VLUCHTELINGENKAMP MORIA


van l naar r Annemieke van der Helm, Yvonne van Bemmelen-Edeling en Wendy de Swart
van l naar r Annemieke van der Helm, Yvonne van Bemmelen-Edeling en Wendy de Swart (Foto: Annelize van der Helm)

RUGZAKJES VOOR KINDEREN IN VLUCHTELINGENKAMP MORIA

ZOETERMEER De organisatie “Because We Carry” is een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de situatie in de vluchtelingenkampen op Lesbos.

Because We Carry organiseert een inzamelingsactie voor alle kinderen (ongeveer 8000). Het is in deze tijd supersaai voor de kinderen in het kamp Moria. Vanwege het Coronavirus moeten ze in hun tent blijven en hebben ze echt niets te doen. Naar school gaan is al geen optie, buitenspelen zoals voetballen met een fles, knikkeren met steentjes etc. kan allemaal niet meer. Door vrijwilligers worden rugzakjes gevuld met 4 à 5 speeltjes erin (nieuw en tweedehands), waar de kinderen ook nog wat van kunnen leren, ingedeeld per leeftijdscategorie. Annemieke van der Helm is samen met behulp van familie, vrienden en kennissen enthousiast bezig geweest met het vullen van veel rugzakjes. De Speelgoedbank IKROS uit Meerzicht heeft ook ruimhartig bijgedragen.

Zaterdag 2 mei worden de rugzakjes ingeleverd bij één van de verzamelpunten in Zoetermeer. Daarna gaat het met 3 zeecontainers per schip naar Lesbos waar ze uitgedeeld gaan worden. Meer weten? Google eens op www.becausewecarry.org

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden