SP start actie tegen huurverhoging in 2020.


Logo wat bij actie stop huurverhoging is ontworpen.
Logo wat bij actie stop huurverhoging is ontworpen. (Foto: SP landelijk)

SP start actie tegen huurverhoging in 2020.

Zoetermeer - Maandag vierde Nederland geen koningsdag maar woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

SP Zoetermeer fractievoorzitter Iván Beij: “Lokaal zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat 3 maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaan. Huurders wordt nu weer gevraagd de rekening te betalen. Dat is onbestaanbaar.” Wij komen daarom met onze huurders in actie en willen alle Zoetermeerse huurbazen oproepen de huurverhoging te stoppen.

In de Eerste Kamer werd deze week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. Veel meer is nodig om uit de wooncrisis te komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden