Genieten in de Binnentuin


Medewerkers van Bunnik Groep plaatsen het hek.
Medewerkers van Bunnik Groep plaatsen het hek. (Foto: Sandra van der Geer)

Genieten in de Binnentuin

Zoetermeer - Bewoners van woonzorgcentrum WelThuis De Morgenster kunnen vanaf donderdag 23 april weer genieten van het buiten zijn in de gezamenlijke binnentuin.

Even een momentje in de zon, een rondje wandelen door de tuin. Het lijken heel normale dingen. Maar vanwege de preventie maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus was dit de afgelopen weken niet mogelijk voor bewoners van woonzorgcentrum De Morgenster.

De binnentuin is namelijk open en daardoor toegankelijk voor familieleden en mensen uit de wijk. vanwege de richtlijnen van het RIVM die zijn voorgeschreven voor de woon- en verpleegcentra kunnen de bewoners niet de open tuin in. Nu deze preventie maatregelen al enkele weken aanhouden en versoepeling van de bezoekregeling nog niet is afgegeven door het RIVM, was de wens groot om te zoeken naar een oplossing.

Via een bekend contactpersoon van De Morgenster is er contact gelegd met de gemeente. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat De Morgenster samen met Bert Tuitel van Bunnik Groep ging kijken naar de wensen, hoeveel het zou kosten en waar verder nog aan gedacht moest worden.

Uiteindelijk heeft Bunnik Groep besloten alles gratis voor De Morgenster te verzorgen, omdat zij erg onder de indruk waren van het verhaal. “Wij willen op deze manier ook iets doen voor de maatschappij”, aldus Bert Tuitel. De medewerkers van De Morgenster sprongen een gat in de lucht.

Mede dankzij bemiddeling van wijkregisseur Sandra Rispen werden ook de juiste personen van de gemeente op de hoogte gebracht en konden er snel besluiten genomen worden, zodat er ook snel akkoord kwam. Collega’s van Fundis Vastgoed, net als WelThuis onderdeel van Fundis, dachten nog mee m.b.t. de precieze uitvoering. Alles moet ook kloppen met de richtlijnen van het RIVM. Al met al was het hele plan met 2 weken rond. Geweldig!

Woensdag 22 april is er een groot deel van het plaatsen van de hekken al gerealiseerd. Donderdag de 23e werden de puntjes op de “i” gezet. Er werd gekeken naar de veiligheid in de tuin, zodat bewoners straks ook bij het buiten zijn 1,5 m afstand kunnen houden van elkaar.

De bewoners kunnen niet wachten tot ze de tuin in mogen.

Bunnik Groep wordt enorm bedankt voor dit prachtige en waardevolle gebaar!!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden