Tuingezel presenteert ‘Onze anderhalve meter’


Deelnemer perensteert haar anderhalve meter aan Peter Hop, directeur Tuingezel
Deelnemer perensteert haar anderhalve meter aan Peter Hop, directeur Tuingezel (Foto: Peter Hop)

Tuingezel presenteert ‘Onze anderhalve meter’

oetermeer - De Anderhalve Meter Samenleving of Social Distancing, begin maart hadden we er nog nauwelijks over gehoord. Maar deze termen leven nu meer dan ooit.  

Door het Coronavirus worden we gedwongen om een gepaste afstand tot elkaar te houden en terughoudend te zijn in de sociale en fysieke contacten die we tot elkaar hebben. 

Dat geldt voor alle burgers èn dus ook voor mensen met dementie en de andere kwetsbare burgers. De doelgroep voor de dagbesteding van Tuingezel op de Stadsboerderij aan de Voorweg. Zij zijn nog eens extra vatbaar voor coronavirus. 

Hoewel de dagbesteding van Tuingezel in deze periode natuurloijk officieel gesloten is, probeert Tuingezel er - samen met de deelnemers en hun familieleden - toch het beste van te maken. Met een creatief en inventief programma proberen de medewerkers van Tuingezel de deelnemers THUIS te ondersteunen. Tuingezel probeert daarmee enige geluk te brengen in de moeilijke dagen voor thuiswonende mensen met dementie. Projectjes, zoals plantjes verpotten, vogelhuisjes schilderen, maar vooral ook samen zingen en in beweging blijven, geven in deze tijd kleur aan de dagen van de deelnemers van Tuingezel. 

Ook wordt er veel gewandeld in de mooie lentezon.  Maar u weet het vast ook al. Afstand bewaren is moeilijk! En zeg nou zelf; wat is precies anderhalve meter? Voor mensen met dementie, nog moeilijker dan voor u. Samen met de deelnemers ontwikkelde Tuingezel: ONZE ANDERHALVE METER.  Een mooie stok – gemaakt door de mensen met dementie zelf - waarmee u op een speelse manier de afstand tot een ander kunt bepalen.  En als u tijdens het wandelen beiden de stok vasthoudt is er toch een beetje (veilig) contact. Probeer het eens uit!!!

ONZE ANDERHALVE METER is nu ook te koop bij Bouwhof Zoetermeer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden