Groeten uit het groenNationale wilde bijentelling


Uw tuin bijvriendelijker maken? Doe mee aan de actie van Bee Friendly. U kunt een gratis zakje zaad met wilde bloemen aanvragen. Kijk eens op www.kro-ncrv.nl/beefriendly. Foto: Grasbij op madeliefje. Fotograaf: Tilly Kester.
Uw tuin bijvriendelijker maken? Doe mee aan de actie van Bee Friendly. U kunt een gratis zakje zaad met wilde bloemen aanvragen. Kijk eens op www.kro-ncrv.nl/beefriendly. Foto: Grasbij op madeliefje. Fotograaf: Tilly Kester. (Foto: )

Groeten uit het groenNationale wilde bijentelling

Deze week vertelt Tilly Kester over iets wat je heel goed thuis of rondom je huis kunt doen! Leuk... en nee echt niet eng.

Zoetermeer - Voor een bloemrijk Zoetermeer, doe mee met de Nationale bijentelling! Vorig jaar zag ik voor het eerst grasbijen op de volkstuin, ze vlogen in grote getale boven mijn 'rotstuin'. Tijdens de mooie dagen van afgelopen weken zag ik ze weer vliegen: veel boven de rotstuin, een enkeling boven de grindtegels en grasveldje. Bij toeval zag ik ze ook foerageren op een grote plek met madeliefjes, net naast mijn tuin. Grasbijen horen tot de groep van zandbijen, de de meest soortenrijke groep van de wilde bijen. Grasbijen zijn solitair levende bijen. De vrouwtjes van grasbijen echter leven in kolonies. Ze houden van zonnige zandige plekken, graven gangetjes in de grond en leggen daar hun eitjes.
Op 18 en 19 april vindt de derde Nationale Bijentelling plaats, georganiseerd door Nederland Zoemt. De helft van de Nederlandse wilde bijen is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening. 80% van groenten en fruit wordt bestoven door bijen. Doe mee door een half uurtje in uw tuin of op uw balkon te speuren. Op www.nederlandzoemt.nl of www.nationalebijentelling.nl vindt u een telformulier en een bijengidsje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden