Emmertjes met paaseitjes
Emmertjes met paaseitjes (Foto: Annemiek Kamphuis)

Nog steeds niet voldoende beschermingsmaterialen in Zoetermeerse verpleeghuizen

We hebben in de krant kunnen lezen dat het LangeLand Ziekenhuis veel steun krijgt uit de Zoetermeerse samenleving. Daar mag de politiek natuurlijk ook niet ontbreken. Als teken van waardering heeft de lokale SP afdeling Zoetermeer het ziekenhuis een waardebon van € 50 overhandigd voor de fruitactie en rode emmertjes met paaseitjes, zodat de snoeppotten op de afdelingen weer goed gevuld zijn.

Momenteel worden 28 corona-patiënten verzorgd in het Langeland. Er werken 350 mensen in de meest urgente afdelingen waar de corona behandelingen plaatsvinden.  Vooralsnog loopt het ziekenhuis niet tegen problemen aan wat beschermingsmiddelen betreft.

De acht verpleeghuizen in Zoetermeer zijn we niet vergeten. SP Zoetermeer is langs geweest om aan te geven dat de waardering voor het zorgpersoneel groot is. Een kleine attentie in de vorm van een emmertje met paaseitjes werd zeer op prijs gesteld.

Communicatiemedewerkster van WelThuis Verpleeghuizen heeft aangegeven dat er te weinig beschermingsmaterialen zijn. Nog steeds! Te vaak moeten ze hun werk onbeschermd, onveilig uitvoeren.

De SP pleit sinds het begin van de coronavirus voor het garanderen van voldoende beschermingsmiddelen voor personeel die dat nodig heeft.

Vorige week was er een debat in de Tweede Kamer. Lilian Marijnissen heeft toen de regering weer opgeroepen om alles op alles te zetten om alle mogelijkheden in Nederland om beschermingsmiddelen te produceren, te benutten. Zie ook:

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2020Z05677&did=2020D11855

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden