Zoetermeerse gemeenteraad
Zoetermeerse gemeenteraad (Foto: )

Gemeenteraad gaat digitaal vergaderen

Zoetermeer - De Eerste Kamer heeft toestemming gegeven dat overheden, waterschappen en dergelijke in deze coronatijd digitaal besluiten mogen nemen. Dit betekent dat de gemeenteraad haar vergaderingen weer op kan pakken. Op 20 april is de eerste digitale vergadering van de raad.

De gemeenteraad wil graag digitaal vergaderen. Plannen om in kleine kring te vergaderen was voor de raad geen optie. Sinds de maatregelen voor de intelligente lockdown waren de raadsleden niet meer bij elkaar geweest. Wel was er overleg geweest via videobellen maar een vergadering met besluitvorming was niet mogelijk om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. De wet sluit digitaal vergaderen voor overheden en dergelijke echter niet toe. De Eerste Kamer heeft hier voor deze uitzonderlijke situatie toestemming voor gegeven.

De stukken voor de vergadering worden op donderdagmiddag 9 april of vrijdagmiddag 10 april gepubliceerd in iBabs (www.raadzoetermeer.nl). Vooralsnog geen problemen te zijn ontstaan in het besluitvormingsproces.

Zoals elke raadsvergadering zal ook deze vergadering via de site van de gemeente te volgen zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden