Dozen vol donuts brengt Arie Bos naar de huizen van Welthuis. Foto: Fred Roland
Dozen vol donuts brengt Arie Bos naar de huizen van Welthuis. Foto: Fred Roland (Foto: Fred Roland)

Donuts van Arie voor Welthuis

Hélène Ouwerkerk

"Het zijn pittige tijden voor de zorg"

Bakery

Wilt u meer weten over Arie's Bakery kijk dan op zijn website www.aries-bakery.nl. U kunt online taarten en gebak bestellen.

Medewerkers in de zorg hebben het zwaar. Dat weet Arie Bos als geen anders. Arie werkt namelijk als 3 G-verpleger bij Welthuis. Maar Arie heeft ook een passie voor bakken en afgelopen week kwamen die twee werelden samen toen hij donuts voor de medewerkers en bewoners van de Welthuis huizen bakte.

Zoetermeer - Vorige week stond Arie met dozen vol donuts voor de deur om bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken. Maar liefst 650 heeft hij er gebakken. De traktatie werd erg gewaardeerd door de medewerkers en bewoners. "Het zijn pittige tijden voor de zorg", zegt Arie. "Het personeel heeft er een dubbele taak bij want omdat de familie niet meer op bezoek mag komen hebben zij er een taak als mantelzorger bij. Familie facetimed met bewoners maar voor ouderen is dat geen vanzelfsprekendheid dus ook daar moet het verplegend personeel bij helpen. En ondertussen is er de spanning als mensen ziek worden." Dat de zorg het zwaar heeft, weten de mensen wel. "Het is hartverwarmend dat mensen met bloemen, chocolade, kaartjes of tekeningen komen. Dat is heel fijn." Zelf werkt Arie van maandag tot en met donderdag als 3G-verpleger. "Ik draai meestal dagdiensten." Van vrijdag tot en met zondag is Arie actief in zijn eigen bakkerij Arie's bakery. "Ik heb tot mijn 40e als banketbakker gewerkt, toen ik besloot om in de zorg te werken. Na een burn out heb ik mijn oude hobby weer opgepakt en hebben we de schuur omgebouwd tot bakkerij waar ik samen met mijn vrouw Sandra bak. Ik vind het heerlijk om te doen en ik krijg ook steeds meer naamsbekendheid. In december heb ik bijvoorbeeld 3000 oliebollen en 2000 appelbeignets gemaakt. Deze combinatie bevalt mij prima", zegt Arie. "Ik ben echter absoluut niet van plan om de bakkerij uit te bouwen tot een officieel bedrijf. De combinatie is goed. We moeten het met z'n tweeën kunnen blijven doen."

Arie heeft nu vooral kleinere bestellingen. "Grote verjaardagsfeesten zijn even van de baan dus er is nu meer vraag naar kleinere taarten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden