Alicia Klos liet zich voor de tekening inspireren door een afbeelding van Franco Rivolli.
Alicia Klos liet zich voor de tekening inspireren door een afbeelding van Franco Rivolli. (Foto: )

Bijzondere Corona tekening van Alicia Klos

De 22-jarige Alicia Klos wordt zoals zo velen enorm geraakt door alle ellende rondom het coronavirus. De Zoetermeerse gaf uiting aan haar verdriet en zorgen door het maken van een tekening. Een tekening die op social media en in het land veel losmaakt.

Zoetermeer - "Het doet mij veel verdriet om te zien dat er een hoop mensen besmet raken met het Corona virus en daar zelfs aan overlijden! Daarom heb ik een tekening gemaakt, geïnspireerd door een afbeelding van Franco Rivolli, om de lieve, hardwerkende zorgverleners in het zonnetje te zetten. Ze werken 24/7 keihard voor ons, soms met gevaar voor hun eigen gezondheid, dit verdiend heel veel respect", vertelt Alicia.

Op haar tekening is een zorgmedewerker te zien die Nederland als een baby in de armen houdt. Een bijzondere tekening dat blijkt wel uit de vele reacties die de Zoetermeerse heeft gehad.

"Vorige week heb ik de tekening online gedeeld op facebook (https://www.facebook.com/alicia.klos.1) en dat leverde veel reacties op. Veel mensen waren ontroerd en het is inmiddels al bijna 200 keer gedeeld. Volgens veel mensen zegt de tekening van Alicia meer dan 1000 woorden.

Het liefst zou ik willen dat veel meer mensen het zien. Ik hoop ook dat mijn tekening zoveel mogelijk zorgverleners bereikt", zegt de student logopedie die ook danst bij Ricardo Sibelo en samen met haar vader Henk ook zingt. Alicia hoopt met haar tekening een steun in de rug te geven voor de zorgverleners die 24/7 werken. "Samen kunnen we de strijd aan gaan met Corona!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden