Foto: Pixabay

Hulpmiddelencentrum is failliet

Zoetermeer - Afgelopen week is het faillissement van het Hulpmiddelencentrum uitgesproken. Het Hulpmiddelencentrum is sinds 1 maart 2018 de vaste leverancier in de gemeente Zoetermeer voor hulpmiddelen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zoals scootmobielen en rolstoelen.

‘Dit faillissement is voor alle betrokkenen heel erg’, zegt wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn, ‘Onze prioriteit zijn de inwoners van Zoetermeer die afhankelijk zijn van de hulpmiddelen. We wisten dat het hulpmiddelencentrum het moeilijk had. Daarom hebben we de afgelopen dagen alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de dienstverlening aan hen door kan blijven gaan. We hebben hiervoor afspraken gemaakt met andere leveranciers.’

Andere leveranciers nemen per direct de dienstverlening aan inwoners over. Wie nu voorzieningen gebruikt die door het Hulpmiddelcentrum zijn geleverd kan deze gewoon houden. Alle inwoners van Zoetermeerder die gebruik maken van Wmo-hulpmiddelen ontvangen begin volgende week een brief met meer informatie en contactgegevens waar zij terecht kunnen met vragen. Deze informatie wordt zodra deze beschikbaar is ook gepubliceerd op de website van de gemeente www.zoetermeer.nl.

Ondertussen is de gemeente Zoetermeer op zoek naar een nieuwe vaste leverancier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden