Foto: Fotoflex
Foto: Fotoflex (Foto: FOTOFLEX Nederland - FOTOFLEX.NL)

Coronastil afscheid van burgemeester

Zoetermeer – Geen drukte, geen receptie, niet uitgezwaaid worden door medewerkers en al helemaal geen erehaag. Burgemeester Charlie Aptroot heeft vanmiddag na 7,5 jaar burgemeesterschap, afscheid genomen van Zoetermeer. Een afscheid dat door de coronacrisis anders is dan anders. Slechts zijn stafmedewerker en de gemeentesecretaris begeleidden de burgemeester en zijn vrouw Heleen naar de taxi. Een echte coronastilte.

"Als ik had geweten in welke crisis we nu zitten dan had ik er nog een paar maanden aan vastgeplakt. Maar het was al in gang gezet en was niet meer terug te draaien", aldus Aptroot. Toch kijkt de eerste burger van Zoetermeer terug op een fijne laatste werkdag. "Ik heb de hele dag gewerkt. Vanochtend nog verrast door Marja van Bijsterveld, de burgemeester van Delft, zij had op haar laptop videoboodschappen van collega-burgemeesters bij zich. Verder kreeg ik heel veel cadeautjes en kaarten en heb ook alle boodschappen op de Facebook-pagina gezien. Het was een hele liefdevolle dag."

Op de vraag wat hij nu gaat doen, vult echtgenote Heleen grappend in: "het huishouden". Heleen Aptroot: "De afgelopen jaren was Charlie weinig thuis. Nu ontbijten we samen, we eten samen en hebben met het thuiswerken er al aan kunnen wennen. En genieten er erg van."

Hoewel burgemeester Aptroot in stilte vertrok van het Stadhuis waren er wel verrassingen in de stad. Zo speelde beiaardier Gijsbert Kok tussen 16.15 en 17.00 uur op het carillon van de Oude Kerk aan de Dorpsstraat. Er was een medley van afscheidsliederen te horen, waaronder ‘We’ll meer again’ van Vera Lynn en ‘Time to say goodbye’ van Andre Bocelli.
Op het grote led-scherm aan de Mandelabrug stond een grote foto van burgemeester Aptroot te zien met de tekst ‘Zoetermeer bedankt haar burgemeester Charlie Aptroot’.
Digitale afscheidsberichten
Om burgemeester Aptroot een warm afscheid te geven, kunnen Zoetermeerse inwoners en ondernemers, een bericht aan de burgemeester sturen via facebook: www.facebook.com/groups/afscheidaptroot. Dit kan de komende dagen ook nog. Op een later moment worden alle bijdragen in print aangeboden als herinnering.

De afscheidsreceptie van burgemeester Aptroot zal op een later moment plaatsvinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden