Digitaal lezen in coronacrisis.
Digitaal lezen in coronacrisis. (Foto: )

Blibliotheek sleept u door de crisis

Robbert Roos

De nieuwe maatregelen die genomen zijn om het corona-virus te bestrijden komen hard aan in de maatschappij. Bezoek wordt beperkt en eenzaamheid ligt op de loer. Gelukkig kunt u de wereld tegenwoordig ook digitaal naar u toehalen. Het zou toch jammer zijn als u zich verveelt, terwijl er zoveel leesavonturen beschikbaar zijn.Bibliotheek Zoetermeer licht alle mogelijkheden voor u toe. 

Zoetermeer - Heleen Janse, consulent Plein Lezen, is blij dat met de campagne Online Bibliotheek veel mensen kennis kunnen maken met E-books en andere digitale diensten. "Veel mensen weten nog niet dat ze met hun bibliotheekabonnement niet alleen papieren boeken, maar ook volop e-books en luisterboeken kunnen lezen", vertelt Heleen enthousiast. "Dat is niet alleen handig voor mensen die geen zware boeken kunnen of willen vasthouden. Om een e-book of luisterboek te lenen hoeven lezers de deur niet uit. Veilig vanaf de bank kan men kiezen uit vele duizenden titels. Voor volwassen en kinderen van alle leeftijden, en in ieder denkbaar genre. Behalve e-books en luisterboeken kan men ook gebruik maken van speciale informatiebronnen waar je zelf via internet geen of beperkt toegang toe hebt." Daarbij moet u denken aan speciale webpagina's. Ook voor kinderen biedt de Online Bibliotheek veel afleiding van het gedwongen thuisblijven.

Links diensten

De online Bibliotheek is te vinden op verschillende plekken.> https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/digitaal/e-books-van-de-bibliotheek.html of anders https://www.onlinebibliotheek.nl/ - Digitale Bronnen > https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/Collectie1/digitale-bronnen.html )let op de 2 tabs: Volwassen en Jeugd& Jongeren) Wise app, waarin je normaal kunt reserveren en verlengen maar nu even niet, je kunt hier wel een verlanglijstje maken voor alle boekentips die je langs ziet komen https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/digitaal/wise-app.html Online inschrijven > wordt nog aan gewerkt. Link volgt. Jeugdconsulenten delen tips, voorleesfilmpjes en meer op https://www.facebook.com/BibliotheekZoetermeer en https://www.instagram.com/biebzoetermeer/. Het Digi-taal café wat wekelijks gehouden wordt op vrijdag gaat wel door maar dan online.

De diensten zijn niet alleen beschikbaar voor mensen met een bibliotheekabonnement ook kunt u een tijdelijk lidmaatschap afsluiten. "Een abonnement voor kinderen en ZoetermeerPashouders is gratis, anderen betalen €5,50 per maand."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden