Oranje Nassau College start live schooljournaal

Oranje Nassau College Clauslaan zendt elke schooldag om 16.00 uur een live Schooljournaal uit. De school houdt op deze manier leerlingen en ouders op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen nu de school dicht is maar het onderwijs wel doorgaat.

Zoetermeer - Het Schooljournaal is een extra communicatiekanaal naast e-mail, brieven en website. Rik Zwart, teamleider op het ONC: “De informatie uit het Schooljournaal krijgen onze leerlingen en ouders ook via de mail. In het journaal kunnen we de informatie nog eens extra verduidelijken. En leerlingen en ouders kunnen direct via de chat hun vragen stellen.”
Het Schooljournaal zendt behalve de laatste informatie, ook andere items uit: een kookles, een sportchallenge om de leerlingen te laten bewegen, een biologielesje over handen wassen. En we zien de ‘strubbelingen’ van docenten in een school zonder leerlingen, zoals de pauzesurveillant die een verdwaalde docent aanspreekt op rennen in de gang. “We willen het een beetje luchtig houden”, legt Zwart uit. “Onze leerlingen hebben het al moeilijk genoeg. Ze moeten leren terwijl ze om zich heen alle berichten over het coronavirus horen. Daarbij missen ze het contact met hun vrienden.” Dagelijks om 16.00 uur op het YouTube-kanaal van ONC Clauslaan

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden