Zoetermeer maakt haar websites inclusief

In een inclusieve samenleving moet ook de toegankelijkheid van de digitale dienstverlening van de gemeente op orde zijn. De gemeente Zoetermeer heeft de knelpunten geïnventariseerd en heeft opdracht gegeven voor aanpassingen.

Zoetermeer - Per 23 september 2020 moeten de websites van de gemeentes volgens een besluit voortvloeiend uit een Europese richtlijn voor iedereen toegankelijk zijn. Dat is op dit moment nog niet altijd het geval. Blinden en slechtzienden, kleurenblinden en mensen die geen muis kunnen bedienen kunnen de informatie niet of nauwelijks lezen. Ook moet de informatie op de website voor iedereen begrijpelijk is. Dat stelt eisen aan het taalgebruik op de websites.
De afgelopen tijd heeft de gemeente alle knelpunten op de website zoetermeer.nl geïnventariseerd. De websites worden nu aangepast. In de Toegankelijkheidsverklaring die wethouder Jan Iedema ondertekende staat waar de gemeente nog niet aan voldoet en hoe en wanneer dit opgelost wordt. Daarnaast is een plan gemaakt hoe de knelpunten op de andere gemeentelijke websites te inventariseren en op te lossen. "Een inclusieve samenleving betekent dat iedereen mee kan doen. De toegankelijkheid van de website is belangrijk omdat het één van onze belangrijkste communicatiemiddelen is.”, aldus wethouder Jan Iedema.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden