DSW beperkt activiteiten vanwege corona

Zoetermeer - Om een gezonde en veilige werkplek te kunnen blijven bieden voor de medewerkers van DSW, heeft DSW Rijswijk e.o. uit voorzorg een locatie gesloten. DSW bereidt zich voor op een eventuele sluiting van alle vestigingen. Gestart is met het sluiten van twee afdelingen van de locatie aan de Edelgasstraat in Zoetermeer tot 6 april. Het bestuur maakte deze beslissing naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen vanuit het Rijk op advies van het RIVM in verband met het coronavirus.

Bij DSW werken veel kwetsbare mensen. Een deel van de medewerkers zijn lichamelijk of verstandelijk beperkt en hebben soms moeite om de RIVM instructies toe te passen. DSW heeft de plicht om haar medewerkers een gezonde en veilige werkplek te bieden. De actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus geven veel zorgen bij medewerkers, maar ook bij ouders en begeleiders.

Het werk dat bij DSW wordt gedaan kan niet thuis worden uitgevoerd. Medewerkers die behoren tot een risicogroep, hebben preventief bijzonder verlof gekregen. Ook zijn veel medewerkers thuis omdat zij hoesten, niezen, keelpijn of verkoudheidsklachten hebben. Hierdoor is nog 50% van het doelgroep-personeel en 80% van het leidinggevend personeel aan het werk. Ook is er sprake van een teruglopende vraag vanuit opdrachtgevers.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden